Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Controller – Verksamhetsstyrning och uppföljning

Varje dag reser fler än 780 000 med kollektivtrafiken i Stockholms län. Trafikförvaltningen har det övergripande ansvaret för att alla som bor i eller besöker länet ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. De olika färdsätten samordnas i ett ständigt växande trafiknät.
De närmsta fem åren investeras 39,5 miljarder kronor inom kollektivtrafiken. Trafikförvaltningens varumärken är SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten.
Läs mer på: https://www.sll.se/om-landstinget/det-har-ar-landstinget/forvaltningar/trafikforvaltningen/

Lockas du av att vara med och påverka vardagen för många Stockholmare samt bidra till samhällsnytta? Då kanske du är rätt för rollen som controller hos trafikförvaltningen.

Rollen är placerad i gruppen Lokal styrning, vilken består av totalt 13 controllers och en gruppchef, inom sektionen Verksamhetsstyrning och uppföljning. En del av gruppen har mer tyngdpunkt mot investeringssidan, bl. a. genom att vara stöd vid framtagande av beslutsunderlag för verksamhetens miljardinvesteringar. En annan del av gruppen arbetar specifikt mot olika verksamhetsområden, så som exempelvis buss, tunnelbana, järnväg eller trafiknära IT. Din uppgift som controller är att planera och leda budget, prognos, rapportering och ekonomistyrning för den del av verksamheten som du ansvarar för. I rollen ansvarar man självständigt för ekonomisk analys i samråd med kunniga kollegor. Gruppen ansvarar också för utbildning av ovan nämnda områden inom de verksamheter där de är placerade. Du rapporterar till gruppchefen för Lokal styrning. Inom gruppen uppmuntras rörlighet och därmed finns möjlighet till vidare utveckling med breddning till olika ansvarsområden.

Vi erbjuder

Trafikförvaltningens samhällsutvecklande uppdrag innebär att du som medarbetare är med och gör skillnad samt bidrar till utvecklingen av ett hållbart Stockholm. Verksamheten omsätter ca 20 miljarder och investerar årligen kring 6 miljarder i projekt som bidrar till samhällsnytta.  Organisationen hanterar omkring 2,5 miljon resor i Stockholm varje dygn och du är med och ser till att resenärerna blir nöjda. Du får arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i spännande frågor. Du erbjuds individuella utvecklingsmöjligheter, samt möjlighet till en bra balans i livet. Det lyfter medarbetare fram. Värderingarna förkortas SAFE, som står för samverkan, ansvar, förtroende och engagemang. Trafikförvaltningen sitter i ljusa, fräscha lokaler på västra Kungsholmen.

Kvalifikationer

• 3 – 7 års erfarenhet av kvalificerat ekonomi/controllerarbete
• God erfarenhet av redovisning
• Civilekonom eller motsvarande
• God kunskap inom excel, powerpoint, word
• Meriterande med erfarenhet från större organisation
• Meriterande med erfarenhet av större investeringar

Egenskaper

• Analytisk
• Noggrann och strukturerad
• Lagspelare som samtidigt har förmåga att arbeta självständigt
• Kommunikativ och pedagogisk
Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Karin Holmstrand (karin.holmstrand@k2search.se , 073-5163608) eller Matilde Castoldi (matilde.castoldi@k2search.se , 073-5216501) på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Ansök så snart som möjligt, då urval sker löpande. Sista ansökningsdag är dock senast 3 juni 2016.

Ansök tjänsten via: https://web103.reachmee.com/ext/I003/338/job?site=14&lang=SE&validator=92a75c5e9954ae67042d574de7d65320&job_id=1312

.