Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Solution Architect

Toyotas helägda dotterbolag Toyota Material Handling Europa (TMHE), är en av Europas ledande leverantörer av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. TMHE har ett försäljnings- och servicenät som är aktivt i över 30 länder och har idag mer än 2 000 anställda i Sverige. Inom TMHE´s verksamhet på Lindholmen i Göteborg ligger avdelningen TMHE Logistics Solutions som ansvarar för utveckling och implementering av logistiklösningar utöver de traditionella trucklösningarna. Internet of Things, Digital transformation och Industri 4.0, det är TMHE Logistics Solutions. För att möta den ökade efterfrågan söker vi nu en Solution Architect.

Vill du arbeta verksamhetsnära i en organisation där du kan vara med och göra skillnad? Med utveckling av Internet of Things, avancerade tekniska lösningar, nya arbetsmetoder och att bryta ny mark? Känns detta inspirerande,  spännande och därmed  viktigt för dig i din nästa roll? Som Solution Architect kommer du ansvara för att utveckla och driva I_Site, den telematikplattformsarkitektur som tillgodoser kundernas behov nu och i framtiden.

Applikationen  I_Site,  är en Fleet Management tjänst. Systemet omfattar både On Board och Off Board, och bygger på uppkopplade truckar som använder mobil data för att kommunicera med ett centralt system. Som Solution Architect kommer du bland annat vara ansvarig för telematik plattformens arkitektur, ansvara för den systemarkitektur som ska utvecklas och i vilken riktning utvecklingen skall gå, föreslå och säkra implementeringen av lösningar och metoder för I_Site. Du ansvarar därvidlag för att framtidssäkra I_Site, stödja olika utvecklingsprojekt och se till att systemet framöver utvecklas i linje med organisationens strategiska plan. I rollen är det av stor vikt att ha en helhetssyn, att förstå övergripande kundbehov och att ha förmåga att kunna designa arkitekturen i enlighet med affärsmålen.

Du jobbar utifrån vårt kontor på Lindholmen Science Park i Göteborg, och du rapporterar Business Unit Manager Telematics.

Vårt erbjudande

Hos oss får du möjlighet att få arbeta inom ett expansivt företag inom den senaste tekniken! Du får arbeta i en högpresterande miljö, bör tycka om att arbeta i en dynamisk kultur i ett tillväxtföretag med mycket höga ambitioner och lång tradition av framgångsrika produkter och lösningar till kunderna. Du kommer arbeta i ett i ett högpresterande team med dedikerade och kreativa kollegor som värdesätter samarbete.

Kvalifikationer

• Högskole-/civilingenjör eller motsvarande inom relevant utbildning
• Lång erfarenhet av att arbeta övergripande inom systemarkitektur, av ansvar från ax till limpa
• Erfarenhet av utveckling inom några av följande tekniker:
   DRM, Platform architecture 
• Förstå de övergripande affärsbehoven och designa arkitekturen utifrån dessa
• Erfarenhet av att arbeta agilt inom scrum team
• Strukturerad
• Lösningsorienterad
• Teamspelare

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Maria Lidgren, 0735-32 09 49. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast. Urval sker löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.