Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sales Development Manager Telematics

Toyotas helägda dotterbolag Toyota Material Handling Europa (TMHE), är en av Europas ledande leverantörer av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. TMHE har ett försäljnings- och servicenät som är aktivt i över 30 länder och har idag mer än 2 000 anställda i Sverige. Inom TMHE´s verksamhet på Lindholmen i Göteborg ligger avdelningen TMHE Logistics Solutions som ansvarar för utveckling och implementering av logistiklösningar utöver de traditionella trucklösningarna. Internet of Things, Digital transformation och Industri 4.0, det är TMHE Logistics Solutions! För att möta ökad efterfrågan söker vi Sales Development Manager Telematics.

 
För att vara del av den snabba tillväxten inom affärsområdet Telematics söker vi en Sales Development Manager. Inom affärsområdet Telematik jobbar kreativa och dedikerade medarbetare med den senaste tekniken inom IoT, digital transformation och andra avancerade tekniska lösningar. Området ligger i framkant, inte bara i Sverige, utan också internationellt med sin programvara. Produkten som sälj med stor framgång kallas för I_Site och är en Fleet Management tjänst. Systemet bygger på uppkopplade truckar som använder mobil data för att kommunicera med ett central system till vilket kunderna kan logga in. Tjänsten erbjuder kunder tillgång till information som tex driftstimmar, felkoder, antal kollisioner och finns som web applikation men även på mobila plattformar.

Som Sales Development Manager kommer du att ansvara för att driva och supporta försäljningsprocessen ute hos de europeiska säljbolagen som ingår i din interna kundportfölj. Det innebär att arbeta med både befintliga och nya tjänster som ska implementeras i organisationen. Du har indirekt resultatansvar och du ansvarar även för att upprätta processer, marknadsplaner, identifiera supportbehov, paketering, events, prissättning, uppföljning av implementations aktiviteter, i samarbete med kollegor inom organisationen. Ditt fokus kommer att vara driva förändringsarbetet för att utveckla affären med ett stort inslag av interkulturell kommunikation och du bör trivas med att möta människor i olika kontexter i en teknisk, visionär miljö.

Placering är vid vårt kontor på Lindholmen Science Park i Göteborg, och du rapporterar Business Unit Manager Telematics. Rollen är förenad med 30 – 60 resdagar.

Vårt erbjudande

Möjligheten att få jobba inom ett expansivt företag med den senaste tekniken inom IoT, telematik och connected devices är en unik chans att få vara delaktig i att utveckla ett framgångsrikt företag inom den senaste tekniken till nästa nivå. I din roll bidrar du till att ytterligare stärka vår marknadsposition genom att erbjuda våra kunder framtidens lösningar. Du får möjligheten att arbeta i en högpresterande miljö där du tillsammans med dina kollegor kan påverka utvecklingen av tekniken och varumärket globalt.

Kvalifikationer

• Relevant eftergymnasial utbildning på högskolenivå
• Flerårig dokumenterad erfarenhet av att driva och utveckla försäljningsprocesser och projekt inom teknik- eller logistikbranschen
• Erfarenhet av teknisk lösningsförsäljning inom en internationell matrisorganisation, innefattande att bygga upp en organisation och implementera olika projektmodeller
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift, ytterligare europeiska språk är meriterande
• Social och kundorienterad
• God interkulturell kommunikatör
• Driven och resultatinriktad teamspelare
• Strukturerad

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Maria Lidgren, 0735-32 09 49 Maria.lidgren@k2search.se  
Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast. Urval sker löpande.

Executive Search se.