Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

HR-Direktör

Iggesund paperboard är europas ledande tillverkare av högklassig kartong med varumärkena invercote och incada. Produkterna används till förpackningar för bland annat livsmedel, kosmetika, tobak och konfektyr samt för grafiska ändamål. Europa är huvudmarknaden. Kartongbruken finns i iggesund och workington, england. Produktion 2015 var 500 000  ton. Omsättningen uppgick till 5 472 miljoner kronor 2015 och antalet anställda var 1 432. Iggesund paperboard med huvudkontor i iggesund är ett affärsområde i holmen-koncernen.
 
Holmen är en skogsindustrikoncern som tillverkar tryckpapper, kartong och trävaror och bedriver verksamhet inom skogsbruk och energi. Det stora egna skogsinnehavet och höga andelen egenproducerad energi är strategiskt viktiga resurser för holmens framtida utveckling. Holmens två aktieserier är noterade på nasdaq omx nordic, large cap.

Rollen innebär ett ledaransvar för de hr-ansvariga som är lokaliserade i iggesund, amsterdam och workington och du har en plats i iggesund paperboards ledningsgrupp. Arbetet sköts det första 1,5-2 åren i huvudsak på orten, men med många möten på moderbolaget holmens koncernkontor i stockholm.

Vi söker

vi söker en drivande och engagerande hr-chef, som tillsammans med övriga medarbetare inom hr säkerställer att verksamhetscheferna får ett kvalitativt hr-stöd.

Tjänsten innebär arbetsuppgifter som:

• stötta bruket i iggesund genom stor förändring och leda arbetet kring kompetensförsörjningen
• arbeta strategiskt med iggesund paperboard och hitta synergier mellan orterna samt med moderbolaget holmen
• stötta organisationen strategiskt och operativt i alla förekommande hr-processer
• se till att långsiktigt svara upp mot verksamhetens högt ställda krav på ett professionellt sätt
• vara ett affärsnära stöd till cheferna

Personalarbetet har en avgörande betydelse i en omvärld, som är under ständig utveckling, vilket ställer krav på utveckling av strategi och processer på ett konkret sätt. En självklar del av ditt uppdrag är att initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbetet inom personalområdet. Din förmåga att arbeta nära, såväl egna som övriga, medarbetare samt chefer är mycket betydelsefull i detta arbete. Ett av dina stora fokusområde kommer att vara medarbetar- och ledarutveckling där du arbetar nära bolagets vd.

Kvalifikationer

vi söker dig med flerårig erfarenhet från hr-arbete inom tillverkande industri, förändringsledning och kompetensförsörjning.

Egenskaper

• kommunikativ och affärsmässig
• systematisk
• lyhörd
• senior och trygg i sin roll

K2 Search är en väl ansedd aktör inom styrelse och VD rekryteringLäs mer

id609 2