Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sales Manager Digital Solutions

Tunstall är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 3000 anställda ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder över hela världen. 3 miljoner brukare utnyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster. Tunstall Nordic AB – Sverige, Danmark, Finland & viss export – har ca 300 anställda och en omsättning på ca 500 MSEK. Den svenska verksamheten – Tunstall AB – sysselsätter ca 230 personer, med en omsättning på ca 300 MSEK. Huvudkontoret ligger i Malmö.
Besök gärna www.tunstallnordic.com för mer information!

Vill du vara med att utveckla försäljningen inom ett av Tunstalls satsningsområde?

Tunstall har behov av att förstärka sin säljorganisation inom Digital Solutions med ytterligare kraft och kompetens. De har behov av att rekrytera två personer med placering i Stockholm. En av rollerna bör ha en profil som är mer senior och som på sikt kan ta ett större ansvar inom ledarskap i takt med att denna säljavdelning växer.
Dessa roller rapporterar direkt till Försäljningschef Sverige som är placerad i Malmö på företagets huvudkontor.

Utmaningen

Tunstall är inne i en förändringsfas där de går från att vara ett produktföretag till ett teknologibaserat tjänsteföretag. Tunstall står för den nya tekniken och ligger långt fram i utvecklingen.
Branschen och omvärlden förändras inom främst tre delar som i sin tur leder till att Tunstalls lösningar går från att vara produktbaserade till att vara tjänstebaserade.
– Privatisering – från statlig till privat äldrevård
– Digitalisering – teknikskiftet från analogt till digitalt
– Molnifiering – färre fysiska produkter, molnlösningar istället

Digital Solutions arbetar med försäljning av den digitala larmkedjan där kunden köper den digitala larmkedjan som en tjänst (mobilitet, larm, säkerhetslösningar) och nya anslutningar där de hyr produkterna (exempelvis larmknappar, trygghetstelefoner). Även internsystem inom äldreboenden säljer man. Företaget arbetar även med nya tjänsteerbjudanden och produkter som är under utveckling.
Dessa båda roller innebär nyförsäljning och uppsökande försäljning på en hög nivå med förmåga att sälja och driva affärer i mål. Kunderna finns inom kommun/offentlig sektor och B2B privat sektor.

 

Din bakgrund/profil

• Erfarenhet av lösnings- och konceptförsäljning med långa säljcykler, gärna inom något teknikområde som relaterar till Tunstall
• Erfarenhet av relationsförsäljning mot offentlig sektor och/eller erfarenhet av tjänsteförsäljning B2B
• Du har strategisk höjd och är van vid att prata med kunder på ledande nivå
• En säljande personlighet med förmåga att arbeta relationsbyggande och långsiktigt med kunderna
• Intresse kring samhällsfrågor, välfärd, politik och förstår hur detta relaterar till kundernas situation
• Eftergymnasial utbildning inom juridik eller ekonomi är önskvärt
• Tekniskt intresse och förståelse för IT
• Giltigt körkort
• Van vid att resa som en naturlig del i din tjänst

Är du den vi söker?

För att lyckas i rollen som Sales Manager är du uthållig och har en förmåga att sälja och driva affärer i mål. Du har en god social förmåga, lyhördhet, pondus och förmåga att röra dig i olika sammanhang och nivåer. Kommunikativ, bra på att sälja in budskap och få med dig andra. Förstår behoven hos kunderna och kan ta diskussionen en nivå högre och utmana kunderna och deras behov vilka dessutom är hjärtefrågor för kunderna.

Vi erbjuder dig

Tunstall erbjuder stora möjligheter att påverka och bidra med idéer. Som medarbetare får du ett tydligt mandat och frihet under ansvar. Du får möjlighet att arbeta i ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position som har ett tydligt syfte och goda värdegrunder. Tunstall har påbörjat en förändringsresa gällande sin affärsmodell. De ligger i framkant tekniskt inom sitt område och har en unik bredd i sin produktportfölj.
Digital Solutions är ett satsningsområde med en framtidssäkrad teknik som är under uppbyggnad och i tillväxt. Du får möjlighet att vara en del i ett nytt team som kommer vara med att sätta ramarna och påverka detta säljområde. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, engagemang och driv.

Berätta gärna för oss vad det är som lockar dig med denna roll och varför du vill anta den här utmaningen!

Övrigt

Placeringsort Stockholm. Resor är en naturlig del i rollen, främst dagsresor.

Tunstall samarbetar med K2 Search i denna rekrytering.
Vill du veta mer är du välkommen att ta kontakt med Eva Backstam på telefon 076-000 18 20 eller Johanna Mattsson på telefon 0735-216 500.
Ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Ansök till tjänsten på www.k2search.se . Urval, intervjuer och tester sker löpande.
Välkommen med din ansökan!

.