Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

IT-chef

Foi, totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. Foi är en myndighet under försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand regeringskansliet, försvarsmakten, försvarets materielverk (fmv) och myndigheten för samhällsskydd och beredskap (msb). På foi är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

I rollen som it-chef arbetar du både verksamhetsnära och strategiskt. I arbetet ingår att ha helhetsansvar för utveckling, drift och förvaltning av infrastrukturen.

I uppgifterna ingår även förändringsarbete för ökad kvalitet och kostnadseffektivitet samt leda it-projekt för hela myndigheten. Viktigt är att kunna förstå behov på forskningssidan och konkretisera dem i faktiska it-lösningar.

It-chefen ansvarar för enhetens verksamhetsplanering och budget. Rollen ingår i forskningsstöds ledningsgrupp.

It-verksamheten består i dagsläget av 27 medarbetare. Medarbetarna är fördelade på tre orter varav merparten finns i kista.

Vi erbjuder

vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer

• flerårig erfarenhet från chefskap i liknande tjänst
• erfarenhet av att leda en it-verksamhet med styrning och genomförande av systemförvaltning, utveckling, drift, projektstyrning, it-säkerhet och it-arkitektur.
• gedigen erfarenhet av att driva och utveckla it-frågor med höga säkerhetskrav.
• förståelse för it-utveckling och olika lösningsalternativ.
• teknisk bakgrund i kombination med en utbildning inom it, gärna akademisk
• kunskap om upphandling, avtal och leverantörsstyrning (lou), tidigare erfarenhet från myndighet och/eller specialist organisation ses som meriterande.

Egenskaper

• prestigelös
• goda ledaregenskaper
• helhetsperspektiv – operativ och strategisk förmåga
• god samarbets- och kommunikationsförmåga
• problemlösare

För att trivas i denna tjänst förutsätter vi att du har ett stort intresse för ledarskap och
medarbetarskap.

Säkerhet

anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid medan chefsförordnandet är tidsbegränsat för tre år med möjlighet till förlängning.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll samt svenskt medborgarskap enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagstiftningen.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611