Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of KAM

Foodmark Sweden AB är en av Sveriges ledande livsmedelsproducenter med huvudkontor i Sundbyberg och egen tillverkning i Sverige. Företaget ingår i Agra AS koncernen som är ett expansivt norskt familjeföretag sedan 130 år. Agra har verksamhet i Danmark, Norge och Sverige och koncernen omsätter ca 3,6 miljarder SEK, varav Foodmark står för ca 750 miljoner. Foodmark har ca 210 anställda i Sverige och arbetar med välkända varumärken som Rydbergs, Lohmanders, Fjällbrynt samt Jensens såser. För mer information, besök www.foodmark.se

                                                                                                        

Rollen

Som Head of KAM har du en central roll och leder det långsiktiga arbetet med Foodmarks kunder inom dagligvaruhandeln. Du ansvarar för det taktiska försäljningsarbetet via en tydlig och differentierad kundstrategi och genom ditt KAM-team säkrar du det operationella resultatet genom kund- och marknadsplaner samt en strukturerad försäljningsprocess.

Du har helhetsansvaret för all leverans till kunden i nära samarbete med fältsäljorganisationen och kategorifunktionen, vilket innefattar fullt ansvar även för lönsamhet och omsättning. Du initierar och utvecklar relationer på samtliga nivåer hos Foodmarks kunder inom dagligvaruhandeln och etablerar ett trovärdigt och långsiktigt partnerskap med tydliga värden och en självklar ambition att nå goda affärer för samtliga inblandande, med konsumenten i fokus.

Du leder ett team bestående av två Key Account Managers, rapporterar till försäljningsdirektören och ingår i Foodmarks säljledning.

Att arbeta på Foodmark

Rollen som Head of KAM är ny, och du ges stor möjlighet att forma rollen och göra avtryck. Med varumärken som Rydbergs, Lohmanders och Fjällbrynt har produkterna en självklar plats på kundens hyllor, och ändå finns det stort utrymme för ökade volymer och omsättning. Ditt mandat är stort att utveckla kundrelationerna, säkra ett proaktivt och långsiktigt samarbete samt se till att din grupp av Key Account Managers mår bra och har en spännande tillvaro.

På Foodmark kommer du in i ett stabilt, familjeägt bolag där stoltheten är stor för sina produkter och där konsumenten – shoppern – sätts i självklart fokus. Foodmark befinner sig på en spännande utvecklingsresa för att nå sin vision om att bli Sveriges mest framgångsrika livsmedelsföretag, och i rollen som Head of KAM blir du en av nyckelpersonerna.

Vem du är och vad du drivs av att göra

Du rör dig vant inom fmcg-branschen sedan många år, och din kunskap om handeln är grundmurad. Du drivs av att utveckla såväl dina egna som dina kunders affärer, och konsumentens preferenser och beteenden innebär att du får utlopp för din kreativitet, analytiska förmåga och handlingskraft. Din kommunikationsförmåga gör att kunden känner sig trygg och känner förtroende för dig, och du kan påvisa goda säljresultat från att ha arbetat med nyckelkunder. Du vill arbeta med de breda penseldragen, men också dyka ned i det operativa arbetet och vara närvarande i affären.

Att vara chef och ledare är en självklarhet och en drivkraft för dig. Du leder din grupp till framgång genom tydliga mål och ett coachande förhållningssätt, där du är angelägen om att stötta dina medarbetare för att de ska lyckas och utvecklas.

Du trivs i en miljö som präglas av resultatfokus, föränderlighet och långsiktighet, där du har stort mandat och får möjlighet till stor personlig utveckling.

Låter detta som nästa steg i din karriär? Då är du varmt välkommen med din ansökan!
Foodmark samarbetar med K2 Search i denna rekrytering och önskar du mer information är du välkommen att kontakta:
Katarina Åhlin, rekryteringskonsult, katarina.ahlin@k2search.se
Omar Zaghdane, researchkonsult, omar.zaghdane@k2search.se

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

 

Executive Search se.