Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Fund Manager, Almi Invest Greentech

Almi invest är sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Portföljen består idag av cirka 400 bolag i många olika branscher. Investerat belopp i dessa är ca 1,3 miljarder. Almi invests roll är att investera i tidiga och riskfyllda faser, ofta tillsammans med privata finansiärer, och bidra till att det skapas fler framgångsrika företag i sverige.

Rollen

almi invest greentech är en ny fond som utgör ett nytt dotterbolag inom almi invest. Som fund manager har du det övergripande ansvaret för att rekrytera ett team och etablera verksamheten på marknaden. Fonden har ett kapital på 650 mkr vilket ska investeras i framtida tillväxtföretag med produkter och tjänster som har en positiv klimatpåverkan.

Du kommer utveckla ett stort nätverk både i sverige och internationellt; med entreprenörer, investerare och industriella partners. Som fund manager är du ansvarig för helheten men en stor del av din tid kommer du också att arbeta med egna investeringar. Du rapporterar till almi invests vd och till almi invest greentechs styrelse.

Att arbeta på almi invest

på almi invest får du möjlighet att arbeta på sveriges mest aktiva riskkapitalbolag.

Att leda och driva almi invest greentech innebär en fantastisk möjlighet att arbeta med investeringar i framtida tillväxtbolag i tidiga utvecklingsskeden – när stödet behövs som mest. Almi invest är långsiktiga i sin investeringsverksamhet och i och med almi invest greentech kommer man att i ännu högre utsträckning vara en aktiv ägare under längre tid.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

du har gedigen erfarenhet av riskkapitalinvesteringar i tidiga skeden.

Du brinner för relationer och för dig är det självklart att de håller över tid.

Vidare är du en sann lagspelare, som bygger team och ser det som självklart att ni når resultat tillsammans. Du har ledarerfarenhet och ser ledarskap som en av dina främsta drivkrafter.

Almi invest är ett företag med fokus på mångfald och vi uppmuntrar detta bland sökanden vad gäller exempelvis kön, ålder och utländsk bakgrund.

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare. Läs mer

id609 0