Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Projektchef för byggande av slutförvaret för använ

Svensk kärnbränslehantering ab tar hand om det radioaktiva avfallet från sveriges kärnkraftverk. Vi är cirka 375 medarbetare som arbetar med höga krav på säkerhet för människa och miljö. Uppdraget kommer från samhället och våra ägare – de svenska kärnkraftsföretagen. I forsmark finns i dag slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall. I oskarshamn finns bland annat skb:s mellanlager för sveriges använda kärnbränsle och våra forskningsanläggningar. Huvudkontoret ligger i stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• planera, organisera och leda verksamheten för byggande av kärnbränsleförvaret, med ansvar för uppbyggnad av projektorganisation, budget och verksamhetsplan.
• ansvara för att den kärntekniska säkerheten beaktas i alla skeden av projektet.
• följa vetenskapligt arbete och teknikutveckling av betydelse för projektets genomförande.
• rekrytera personal, upphandla konsulter och entreprenörer för genomförandet.
• ansvara för att projektets planering och genomförande dokumenteras enligt kraven som ställs för kärnteknisk verksamhet.

Kvalifikationer
vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande, med erfarenhet från ledande befattningar inom stora infrastrukturprojekt på hög teknisk nivå, företrädesvis inom berganläggning.

Uppdraget kräver betydande ledarskapserfarenheter. Har du arbetat i en matrisorganisation är det extra meriterande.

Det krävs också att du är en god kommunikatör. Externt kommer du att ha kontakter med myndigheter, kringboende och andra intressenter och internt med övriga enheter inom företaget. Du som söker tjänsten har ett genuint intresse och kunnande om samhällsfrågor i stort. Vi förutsätter dessutom att du är mycket bra på att formulera dig i såväl tal som skrift, på svenska och engelska.

Projektchefsjobbet riktar sig till dig som är målinriktad, strukturerad, prestigelös och har en god helhetssyn. Du har vidare en stark vilja att utveckla dig själv och dina projektmedarbetare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i forsmark. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare är för sveriges ingenjörer patrik sellin, 08-459 85 22, och för unionen carina gottfridsson, 0491-76 32 30. Skb anser att etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling.

K2 Search modell av rekrytering visar hur man lyckas med att rekrytera VD . Läs mer

id609 3