Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Director Store Operations

Jula erbjuder kreativa hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Detta är möjligt genom stora inköp direkt från tillverkare över hela världen, utan mellanhänder. Jula har idag 91 varuhus och ca 3000 anstälda. Julas sortiment har genom åren utökats och breddats till att bli det kompletta sortiment, för hemmafixare och proffs, det är idag. I sortimentet finns bland annat verktyg, maskiner, arbetskläder, trädgårdsprodukter, färg och husgeråd.

Jula är ett privatägt svenskt bolag med huvudkontor i skara. Genom åren har företaget haft stark tillväxt och expanderat även till norge och polen. Nu söker vi den person som skall vara med och forma julas fortsatta förändringsresa framåt. Detta är en ny roll och en strategiskt viktig nyckelposition i organisationen. Director store operations kommer ingå i koncernledningens kommersiella grupp tillsammans med marketing director, purchasing director och logistic director.

Syftet med rollen är att säkerställa att julas drift och genomförande i samtliga kanaler (varuhus och e-handel) sker i enlighet med central affärsmodell och centrala strategier. Detta i syfte att utveckla julas verksamhet vidare ur ett kund- och försäljningsperspektiv och att skapa förutsättningar för en optimal kundupplevelse.

Det här gör man som director store operations

Du har fullt ansvar för att utveckla och leda den centrala driftsorganisationen i enlighet med julas övergripande strategier och ledarskapsfilosofi. Du utvecklar driftstrategier avseende varuhusorganisation, bemanning samt implementation och säkerställande av konceptuppfyllnaden. Du ansvarar för driftsmanualerna, strukturen för nyckeltalsstyrning och uppföljning samt för den långsiktiga kompetensförsörjningen och kompetensutvecklingen.

Det här är din bakgrund och dina erfarenheter

• gedigen erfarenhet som strategisk chef inom retail eller dagligvaruhandeln
• stor vana att utveckla och leda en central driftsorganisation
• god strategisk och operativ kunskap inom butiksdrift och driftsrutiner inom retail samt dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt utveckla strategier för driftsrutiner
• stor vana av att omsätta kedjekoncept/kundkoncept till driftsrutiner samt erfarenhet av att framgångsrikt utveckla och implementera driftsrutiner
• vana av att arbeta med utvecklingsfrågor/utvecklingsprojekt och av att driva projekt
• erfarenhet från kvalificerat ledningsgruppsarbete inom större kedjeföretag
• internationell erfarenhet
• det är fördel om man har arbetat i en värderingsstyrd organisation

Det här är du som person

Du är en självgående person med starkt driv, tydligt resultatfokus och helhetssyn. Du är strategisk och analytisk med god förmåga att prioritera. Uppdraget ställer stora krav på förmågan att samverka med flera olika affärsområden och nyckelpersoner. För att lyckas i rollen är du därför en person som kan bygga förtroende, skapa förankring och delaktighet på ett övertygande sätt. Detta ställer höga krav på din pedagogiska- och kommunikativ kapacitet.

Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på julas huvudkontor i skara.

Så här söker du

I denna rekrytering samarbetar vi med k2 search. Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med k2 search ab, bengt olander, tfn 0760 – 00 18 05 eller jessica leion, tfn 076-620 29 89. Ansökningar och kontakter med k2 search behandlas konfidentiellt. Välkommen med din ansökan snarast, intervjuer sker löpande.

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare. Läs mer

id609 2