Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Kommunikationschef

Vill du vara med och stärka barns rättigheter? bris söker nu en chef till enheten för kommunikation, opinion och påverkan.

Barnens rätt i samhället (bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. Fn:s konvention om barnets rättigheter utgör grunden för bris arbete.

Vi söker en erfaren och driven chef att leda bris enhet för kommunikation, opinion och politisk påverkan. Som chef för enheten ansvarar du för bris varumärke, den strategiska kommunikationen, medlemskommunikation, våra kampanjer, vårt pressarbete och påverkansarbetet. Du arbetsleder nio personer med olika spetskompetens inom dessa områden. Ditt uppdrag är att säkerställa att bris budskap bärs ut samstämmigt i alla kanaler, både till vuxna och barn.

Då bris är en barnrättsorganisation som finansierar verksamheten med insamlade medel är samarbetet med insamlingsenheten en betydelsefull uppgift och du kommer att arbeta nära insamlingschefen.

De senaste åren har bris utvecklats på det digitala området både vad gäller vår kommunikation och våra stöderbjudanden, en utveckling som den nya chefen ska fortsätta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• ansvara för bris varumärke och tillsammans med reklambyråer och medarbetare ta fram kampanjer och kommunikation som stärker både varumärket och bris insamling.
• följa den politiska utvecklingen kring barns rättigheter och strategiskt planera och genomföra påverkansarbete.
• säkerställa att bris har ett starkt opinionsbildande arbete som driver barns rättigheter framåt.
• fortsätta att utveckla bris digitala kommunikation och erbjudanden.
• tillsammans med dina medarbetare följa upp verksamheten och mäta resultat av kommunikationskampanjer, påverkans- och pressarbete.

Vi erbjuder dig:

En nyckelroll i en organisation där alla, oavsett funktion, bidrar till vår vision om ett samhälle där barnets rättigheter respekteras i samhällets alla delar och där varje barn känner till sina rättigheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (inleds med 6 månaders provanställning), heltid och målstyrd arbetstid.

Vi söker dig som har:

• god erfarenhet av att leda andra
• god erfarenhet av opinionsbildning och påverkan
• god kunskap om, och intresse för, digitala medier och dess utveckling
• god kunskap om varumärkesbyggnad
• erfarenhet av att ha arbetat utifrån ett rättighetsperspektiv
• erfarenhet av att ha jobbat med byrå och jobba fram kampanjer
• erfarenhet av marknadsdriven kommunikation
• erfarenhet av medlemsorganisation och arbete i en ideell organisation är en merit

Ansökan:

Bris välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga eller etnisk och religiös tillhörighet.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Välkommen med din ansökan på www.k2search. Sista ansökningsdatum är 26 november 2017.

Kontaktperson:

Frågor kring tjänsten besvaras av silvia ernhagen, kommunikationschef, silvia.ernhagen@bris.se eller matilda sigfridsson, hr-chef, matilda.sigfridsson@bris.se

Övrig information:

Kollektivavtal finns med idea- akademikerförbunden och unionen.

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare. Läs mer

id609 1