Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Interim Teknisk chef

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Verksamheten har behov av en operativ teknisk chef och generalist som med ett starkt engagemang, ett gott ledarskap och driv kan tillföra ny energi och bidra till funktionens fortsatta utveckling. Rollen ansvarar, förutom för den tekniska delen, även övergripande för Medborgarservice som Avdelningschef.
Rollen ingår i kommunens ledningsgrupp och rapporterar till Kommundirektören samt svarar inför nämnden för gemensam medborgarservice.

Ansvaret

Övergripande ansvar för avdelningen för Medborgarservice som innefattar VA, Gata, Park, Avfall, Trafik, Räddningstjänst samt två verksamheter för kultur respektive fritid. Avdelningen omsätter ca 270 MSEK varav ca 60 MSEK är investeringar. Du har direkt personalansvar för 12 medarbetare och totalt 70 medarbetare inom avdelningen.

Din bakgrund/profil

• Högskoleingenjör eller civilingenjör
• God teknisk kunskap, gärna generell och bred bakgrund men du kan också komma från ett specialistområde
• Erfaren ledare och van vid att leda en specialistorganisation/projektorganisation
• Van vid att vara på beställarsidan och god inblick i att handla upp entreprenader
• Intresse av att verka i en politiskt styrd organisation och känsla för politiska prioriteringar
• Helhetssyn samt ett ekonomiskt och administrativt kunnande, gärna med erfarenhet av LOU
• Du trivs i en operativ roll med en förmåga att variera mellan det operativa och strategiska, van vid att vara en del av ett större sammanhang och kunna ta ett helhetsperspektiv också

Är du den vi söker?

Vi söker en stabil och trygg ledare med genuint intresse för ledaskap och att utveckla andra. Du är tydlig med mål och förväntningar som duktigt på att följa upp. Lyhörd och är intresserad av alla delar inom ditt ansvarsområde.
Förmåga att kommunicera på ett tydligt och inspirerande sätt samt bidra till ett gott samarbete såväl internt som med externa samarbetspartners. Du är diplomatisk och lyhörd samt har en förmåga att få med dig andra. Denna roll är en del av en helhet och det är viktigt att du bidrar till helheten. Du är också analytisk, strukturerad och noga med att säkra leveransen. Du ska kunna variera mellan det operativa och strategiska på ett naturligt sätt.

Vi erbjuder dig

Rätt person får möjlighet att komma in i en viktig roll i en spännande utvecklingsfas.
Du får verkligen möjlighet att påverka och vara med i den fortsatta utvecklingen.
Det är en attraktiv kommun som har ett bra tänk, är förändringsinriktade, professionella, har ett stort mod och vågar vara annorlunda samt är inställda på att lyckas med det man företar sig. Denna roll är inte anställd i en nämnd utan i en förvaltning och det ger ett bättre nyttjande av resurserna i kommunen. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och driv.

Övrigt

Denna interimstjänst är på heltid och längden på denna är troligtvis hela 2018, med en stor möjlighet att den leder till en permanent lösning och roll.
Placering på Kommunhuset i Vellinge.

I denna tillsättning samarbetar Vellinge Kommun med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga konsulter på K2 Search; Eva Backstam 076-000 18 20 eller Carl Sterner 076-125 00 84. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

Executive Search se.