Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Account Executive

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,6 miljoner kunder. If ägs av den finska Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Ifs 6800 medarbetare arbetar för att erbjuda kunderna marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag.

Till Sales and Client Servicing (Sverige) inom affärsområde Industri söker vi nu en Account Executive med placering i Stockholm. Sales and Client Servicing (SCS) Sverige är ansvarig för affärsområde Industris kund- och förmedlarrelationer i Sverige. Kundbasen består av kunder med en omsättning överstigande MSEK500 och mer än 500 anställda. Industris GWP i Sverige är c:a MSEK 2 300 och Ifs marknadsandel inom detta segment är drygt 30%.

Rollbeskrivning

Som Account Executive är man ansvarig för relationen och bearbetningen av Industris kund- och förmedlarkontakter. Portföljen man kommer att arbeta med innehåller Egendom, Ansvar, Marine/Cargo, Motor samt EB. Till sin hjälp har man ett kundteam som består av bl.a kompetenta Underwriters och Riskingenjörer. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att leda ett antal kundteam, ta fram kundstrategier och planera samt genomföra kund/förmedlaraktiviteter. Rollen innebär också en aktiv roll i framtagandet av lämpliga kundlösningar.

Profil

Vi söker dig som är driven och kommersiell! Viktigt att du har kunskap, förmåga och intresse av att på ett kompetent sätt föra en dialog gällande olika produktlösningar med Industris kund- och förmedlarkontakter. Vi tror att du lyckas för att du har förmågan och är duktigt på att skapa förtroende, samt är kund- och lönsamhetsorienterad. Du bör ha gedigna kunskaper inom industriförsäkring samt behärska engelska i tal och skrift. Tjänsten innebär resor både inom och utanför Norden.

Kvalifikationer

• Akademisk examen
• Bakgrund från försäkringsbranschen
• Förhandlingserfarenhet
• Branscherfarenhet från Egendom, Ansvar eller Transport är meriterande
• Erfarenhet av ledarskap är meriterande
• Flytande i tal och skrift i svenska och engelska

I denna rekrytering samarbetar If Insurance med K2 Search AB. För mer information kontakta Petter Pålsson, petter.palsson@k2search.se eller Madeleine Rundgren, madeleine.rundgren@k2search.se. Ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt. Välkommen med din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Sök tjänsten på www.k2search.se 

Executive Search se.