Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Country Manager

Tilda’s AB har funnits sedan 1988 och är ett nischat grossistbolag. Vi är störst inom de produktgrupper som vi distribuerar. Vår värld består av roliga och unika barnsaker. Vår målsättning är att distribuera produkter av hög kvalitet samt med ett bra värde. Detta innebär att vi hela tiden strävar efter att ligga i framkant samt vidareutveckla oss. Tilda´s är ett dotterbolag inom en dansk koncern. Läs mer om företaget och våra produkter på www.tildasab.se 

Vill du vara med att utveckla försäljningen i ett stabilt och bra företag med stark tillväxtpotential?

Vi söker nu en Country Manager med fokus på försäljning/affärsutveckling och tillväxt till Tilda’s AB. I samband med att VD:n/ägaren har sålt majoriteten av bolaget kommer han att lämna sin operativa del i företaget. Därför rekryterar vi en Country Manager som ska ta över ansvaret för att utveckla verksamheten och ansvara för den operativa driften. Rollen rapporterar till en dansk koncern VD och ingår i en nordisk ledningsgrupp.

Ansvaret

Syftet med rollen som Country Manager är att fokusera på att ta bolaget till nästa fas genom att skapa och driva en tillväxtresa både nationellt och internationellt. Detta är en mångfacetterad operativ ledarroll med fullt ansvar för den dagliga driften, produktutveckling, försäljningsutveckling och med egen försäljningsbudget. Som Country Manager för Tilda’s har du övergripande strategiskt och operativt ansvar för; försäljning, budget, resultat, lönsamhet, arbetsmiljö, verksamhetsansvar med tillväxt i fokus och ett team på ca 10 personer. Omsättningen ligger idag på ca 50 miljoner.

Din bakgrund/profil

• Akademisk examen inom ekonomi, marknadsföring, civilekonom eller liknande
• Erfaren försäljningschef inom relevant område som gärna har arbetat mot butiker och DVH från grossistsidan
• Arbetat med exportmarknad och gärna varit med att byggt upp en sådan
• Goda ekonomikunskaper och van vid ROI-ansvar
• God ledarbakgrund med starkt intresse för ett operativt och delegerande ledarskap
• Gärna produktutvecklings- och inköpserfarenhet
• Duktigt inom IT och system
• Behärskar svenska (modersmål), engelska (affärsmässig nivå) samt god förståelse av danska

Är du den vi söker?

Vi söker en trygg och stabil ledare med entreprenörsanda och kreativitet. Du är en god kommunikatör i både tal och skrift med en förmåga att kommunicera på ett tydligt och inspirerande sätt både internt och externt. Vi ser även att du har strategisk höjd med förmåga att se helheten och kan variera mellan det operativa och strategiska på ett naturligt sätt. Som ledare är du lyhörd och förtroendeingivande, inspirerande och motiverande, lättsam och öppen samt har tillit till andra. Som person är du jordnära, lättsam med sunda värderingar och trivs i en familjär miljö där alla hjälps åt.

Vi erbjuder dig

Tilda’s är ett företag med ett gott rykte och marknadsledande inom sina segment. Företaget befinner sig i en mycket spännande tillväxtfas och är en del i ett större sammanhang med massor av potential att skapa bra synergier. Som medarbetare på Tilda’s får du ett tydligt mandat, frihet under ansvar samt stora möjligheter att påverka och bidra med egna idéer. I denna roll får du verkligen möjlighet att påverka och vara med i den fortsatta utvecklingen av att positionera företaget och bygga varumärket och igenkännandet. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och ditt driv.

Övrigt

Placering på företagets kontor i Vellinge.
Resor i tjänsten förekommer på regelbunden basis både nationellt och internationellt.

I denna tillsättning samarbetar Tilda’s med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Backstam på 076-000 18 20 eller researchkonsult Johanna Mattsson på 0735-216 500. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

.