Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Financial Business Manager

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Är du en erfaren projektledare? Tycker du om att skapa och driva projekt. Vi söker en analytisk och kommunikativ person som vill kliva in i en strategiskt viktig roll för MTR:s utveckling nära kopplad till finans & controlling.

MTR Tunnelbanan AB är det största bolaget i MTR Nordic-gruppen med ca 3000 medarbetare och en omsättning på 3 miljarder SEK. I slutet av 2009 tog MTR över helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Hongkongs tunnelbana, som drivs av MTR, har fått många utmärkelser som världens främsta tunnelbanesystem. Ambitionen för MTR Tunnelbanan AB har hela tiden varit att ta med sig erfarenheter från Hongkong för att ge Stockholm en tunnelbana i världsklass.

Som Financial Business Manager blir du ansvarig för att identifiera, konkretisera, driva och genomföra förändringsprojekt inom MTR Tunnelbanan AB. Du arbetar med teamet på Finansenheten direkt underställd CFO MTR Tunnelbanan som ansvarig för att säkerställa resultaten av förändringsprojekt med fokus på det finansiella området. I rollen kommer man att arbeta tvärfunktionellt i framdriften av projekt och planer inför MTR:s anbud till SL 2023.

Detta är en självständig och mycket viktig roll i finansteamet (idag 4 personer), där stor vikt kommer att läggas vid din affärsmässiga och strategiska kompetens och erfarenhet. För rätt person innebär rollen att du själv får ansvara för förändringsuppdragen från början till slut i ett stort bolag som står inför omfattande utmaningar och möjligheter. Du är placerad på huvudkontoret i DN-skrapan i Marieberg, Stockholm.

När du blir en av oss

Du blir en viktig del av MTR som håller Stockholm och Sverige i rörelse 365 dagar om året. MTR är ett starkt varumärke som internationellt är välkänt för sitt engagemang i de samhällen företaget finns. Vi är öppna, varma och omtänksamma. Med ett tydligt, enkelt och pålitligt sätt vill vi hela tiden förstå mer för att komma framåt. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete; utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Med oss på MTR gör du skillnad både för våra resenärer och din egen karriär. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Kvalifikationer

• Erfarenhet verksamhetsutveckling och projektledning samt att påverka seniora befattningshavare.
• Van att leda stora komplexa projekt med nära koppling till ekonomi och finans.
• Van vid komplex stakeholder management i större organisationer.

Egenskaper

• Driven – resultatorienterad
• Kommersiellt fokus
• Nätverkande, relationskapande
• Strategisk
• Analytisk med hög problemlösningsförmåga
• Stark presentationsförmåga

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Lena Haeger på K2 Search AB, lena.haeger@k2search.se eller Petter Pålsson, petter.palsson@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då vi arbetar löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se 

.