Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Major Account Executive, Stockholm

Akamai technologies erbjuder globala distributionstjänster via internet. Med hjälp av tekniker som spegling, komprimering, förhämtning och trafikstyrning distribuerar och accelererar akamai technologies hemsidor och applikationer. Företaget har drygt 2 300 anställda runt om i världen och är ett av världens snabbast växande it företag.

Vi erbjuder
en möjlighet att vara med och driva den fortsatta expansionen av akamai i norden och etablera nya kundkontakter. I detta segment finns ett stort behov av akamais tjänst och du har stor frihet i din roll att anpassa erbjudandet till kund. Till din hjälp i försäljningsarbetet finns väl etablerade interna processer och stödfunktioner. Akamai är ett amerikanskt företag; som major account executive ingår du i den nordiska organisationen och rapporterar till nordenchefen baserad i sverige. Förutom de internationella kontakterna arbetar du främst med dina kompetenta och erfarna kollegor på kontoret i solna.

Kvalifikationer
dokumenterad erfarenhet av flera års framgångsrik försäljning är en förutsättning för att trivas i den här rollen och vi tror att du har arbetat inom it-branschen i ungefär tio års tid. Det är speciellt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med försäljning i en internationell organisation och har en god förståelse för hur it fungerar.

Du kommer att arbeta med kunder i norden och koncernspråket på akamai är engelska, därför pratar och skriver du flytande svenska och engelska. Kunskap i andra nordiska språk är meriterande men inte något krav.

Egenskaper
din personlighet är avgörande – du drivs av att ta nya kundrelationer och att komma till avslut och av att arbeta i ett internationellt företag. Du är prestationsorienterad, affärsmässig, självgående, energisk och relationsskapande.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611