Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Global informationssäkerhetschef, Stockholm

Ssab är en världsledande leverantör av höghållfasta stål. Ssab erbjuder produkter, utvecklade i nära samarbete med kunderna för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. Koncernen omsatte år 2009 ca 29,8 miljarder kronor. Ssab har 8 700 anställda i över 45 länder och har produktionsanläggningar i sverige och usa. Ssab är noterat på nasdaq omx nordic sedan 1989 och finns på listan bland de mest omsatta aktierna. Bland ägarna finns svenska och internationella institutioner och privatpersoner. Största enskilda ägare är industrivärden.

Vi erbjuder
detta är en internationell och omväxlande tjänst i en stor framgångsrik koncern. Ssab kännetecknas av en öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Som global informationssäkerhetschef får du arbeta på cxo nivå och ha ett globalt perspektiv samt nöjet att bland annat arbeta mot nya marknader. Relativt få resor globalt, oftare förekommande resor till borlänge ca två gånger i månaden.

Kvalifikationer
• högskola med inriktning mot informations- och it-säkerhet eller motsvarande kvalifikationer
• minst tio års erfarenhet av arbete med it-system och tele/datakommunikation inom produktion och administration samt gärna erfarenhet från arbete i stora organisationer och gärna i en internationell miljö
• bred kunskap om informationsteknik, flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete varav minst fem års erfarenhet i en ledande position
• cism och/eller cissp certifiering
• goda kunskaper i svenska och engelska

Egenskaper
du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Viktigt är att du har god förmåga att arbeta på en övergripande nivå, såväl som med detaljfrågor. Du har förmåga att bygga nätverk och arbeta över organisatoriska gränser.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611