Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Ekonomichef finansavdelningen, Stockholm

Kooperativa Förbundet (KF) är ett förbund för landets konsumentföreningar och en detaljhandelskoncern med Coop som kärnverksamhet. I koncernen ingår även en rad andra starka varumärken inom bland annat media, fastigheter och finansverksamhet. Se även www.kf.se

Nu tar vi nästa steg i utvecklingen och förstärker organisationen för KF Invest inom KF där huvudprioriteringarna utgår från KFs strategiska inriktning. KF Invest utgör koncernens finansfunktion till vilken all finansverksamhet är centraliserad. Uppgiften är att förvalta KFs finansiella tillgångar, som uppgår till drygt fyra miljarder kronor, samt hantera de finansiella exponeringar som koncernen genom sin verksamhet är utsatt för.

Vi erbjuder
Detta är en spännande tjänst med stora möjligheter att påverka och att bidra med sin kompetens. Rollen innebär att arbeta nära verksamheten och kärnaffären, där man blir koncernens expert inom redovisning av finansiella instrument . För att trivas bör man ha förmåga att jobba självständigt i dess verkliga bemärkelse, förstå vad som behöver göras och att aktivt själv säkerställa slutförande. Som ekonomichef för finansavdelningen involveras du i många olika verksamhetsnära frågor och ett genuint engagemang och intresse för dess helhet är grundläggande. Inom KF koncernen finns många intressanta vägar och bolag att gå vidare till om man är rätt person med ambitioner och driv.

Kvalifikationer
• Akademisk ekonomutbildning.
• Kompetens inom IFRS.
• Erfarenhet från redovisning av finansiella instrument minst tre år i kombination med minst sju års relevant arbetslivserfarenhet.
• Meriterande med redovisningsansvar/chefsansvar idag.

Egenskaper
• Noggrann och ansvarstagande med förmåga att slutföra projekt.
• Stark drivkraft.
• Självgående.
• Helhetsperspektiv och genuint verksamhetsintresse.
• Kommunikativ förmåga, muntligt likväl som skriftligt.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Åsa Mitsell, tel. 08-642 87 36 eller Karin Holmstrand, tel. 08- 642 87 01. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.