Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Enhetschef Katastrofhantering, Stockholm

Röda korset är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete. Vårt mål är att förhindra och lindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår. Svenska röda korset är en medlemsstyrd organisation med närmare 200 000 medlemmar och över 1 200 lokala rödakorskretsar runtom i sverige som engagerar cirka 35 000 frivilliga.

Vi har höga krav på dig
du har tidigare varit chef för en avdelning eller verksamhet under flera år. Du har erfarenhet av strategiarbete och kan omsätta strategier till handling och resultat, och du har dessutom vana från att leda projekt- och utvecklingsarbete. Vidare ser vi att du har erfarenhet av internationellt katastrof- och konfliktarbete inom relevant organisation, med gedigen fälterfarenhet. Har du egen erfarenhet av frivilligarbete samt en bred erfarenhet av andra organisationer är detta meriterande. Du har en god språkförmåga och kan obehindrat formulera dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Du har en förmåga att utveckla och sätta processer, en vilja att driva utveckling och förnyelse, samt kan delegera ansvar och följa upp. Du kan skapa ett arbetsklimat där medarbetare är engagerade, tar initiativ och där konflikter och problem hanteras på ett konstruktivt sätt. Som chef är du trygg, har stark integritet, är ansvarsfull, förtroendeskapande och modig.

Självfallet delar du röda korsets humanitära värderingar. Röda korset värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering.

Sök tjänsten
i denna rekrytering samarbetar vi med k2 search. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult katja af klercker, på tfn 08-501 103 92. Du är välkommen med din ansökan via www.k2search.se.

Skapa framgångsrikt VD arbete och registrera dig i K2 Search kandidatdatabas. Läs mer

id609 2