Vxl: 08-400 275 22
Uppdrag

Generalsekreterare

Svenska Gymnastikförbundet är en ideell organisation som bildades 1904 och är en av 71 specialidrottsförbund (SF) som bildar Riksidrottsförbundet (RF). Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 258 720 aktiva medlemmar i cirka 1100 föreningar över hela landet. Medlemmar i Gymnastikförbundet är alla 1100 gymnastikföreningar, som är de som genomför den praktiska gymnastikverksamheten. Läs mer på www.gymnastik.se

Gymnastikförbundet söker en Generalsekreterare som vill anta utmaningen att leda Svensk Gymnastik in i 2020-talet. Den starkaste resursen inom Svensk Gymnastik är landets 1076 ideella föreningar. Verksamhetsidén om Rörelse hela livet håller ihop en gedigen tränings- och tävlingsverksamhet i hela landet och som idag attraherar över en kvarts miljon medlemmar.

Under de senaste åren har Gymnastikförbundet genomfört ett systematiskt utvecklingsarbete och är nu rustade att ta nästa utvecklingssteg. Gymnastikförbundet har fått förbundsmötets uppdrag att till förbundsmötet 2020 presentera en strategisk plan som sträcker sig fram till år 2028. Under de kommande åren fortsätter Gymnastikförbundet därför att kraftsamla för att kunna vidareutveckla Svensk Gymnastik på 2020-talet. Generalsekreteraren är en nyckelperson som har i uppdrag att ta vision 2020 hela vägen i mål samt ta ett helhetsgrepp om strategi 2028.

Ansvarsområde

Generalsekreteraren ansvarar för att leda och utveckla hela förbundets verksamhet, såväl idé- och värderingsmässigt som marknadsmässigt. Verksamheten omfattar allt från yttersta landslagseliten till den breda och omfattande träningsverksamheten. Förståelsen för att en dynamisk verksamhet för alla åldrar gynnar helheten är av yttersta vikt.

Generalsekreteraren leder och fördelar arbetet i enlighet med Svensk Gymnastik Vill. Generalsekreteraren har utöver förbundets ansvarsområden det övergripande ansvaret att leda en komplex organisation med regioner, kommittéer och råd. Generalsekreteraren arbetar på uppdrag av förbundsstyrelsen och har utvecklings-, personal- och resultatansvar. Generalsekreteraren är talesperson i media och representerar förbundet i såväl nationella som internationella sammanhang. Rollen är placera på Idrottens Hus i Stockholm.

Kvalifikationer

För att lyckas i din roll ser vi att du har:

  • Tidigare erfarenhet som Generalsekreterare/VD/verksamhetschef eller motsvarande i en idéburen och komplex organisation
  • Erfarenhet av ekonomistyrning/budgetansvar
  • Erfarenhet av strategi-, mål- och visionsarbete
  • Erfarenhet av att hantera och bemöta media
  • Internationell erfarenhet
  • Erfarenhet av opinion- och påverkansarbete
  • Bakgrund inom idrotten eller idrottsverksamhet
  • Erfarenhet av att själv kunna, samt ge medarbetare stöd i att kunna, prioritera bland arbetsuppgifter

Vem är du?

Generalsekreteraren är en erfaren och skicklig ledare som har förmågan att bidra till en hållbar och samarbetande ledarskapskultur av hög kvalitet. Vi tror att du har en bakgrund inom idrottens värld med en förmåga att engagera och leda arbetet mot samma mål och vision. Du har stor integritet samtidigt som du är prestigelös och strukturerad. Är du ledaren vi söker som brinner för att bidra till god hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling då vill vi ha kontakt med dig.

Gymnastikförbundet samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Gabriella Huss, rekryteringskonsult (gabriella.huss@k2search.se), tel 0708-68 58 45, Cecilia Fredriksson, rekryteringskonsult (cecilia.fredriksson@k2search.se), tel 0760-00 18 12 eller Samuel Göranzon, researchkonsult (samuel.goranzon@k2search.se). Vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! Sista ansökningsdag 20 januari. Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt. Intervjuer sker löpande.