Vxl: +46(0)10-214 66 46
Chief Security Officer

Bankomat är ledande inom kontanthantering i Sverige.

Bankomat AB bildades i september 2010 och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Bankomat hämtar och lämnar kontanter hos Sveriges Riksbank och via sina depåer effektiviserar de kontantflödet i Sverige. I Bankomats automater erbjuder de; uttag av kontanter, insättning, uttag av utländsk valuta, kontoutdrag, överföringar samt ändring av PIN.

Bolaget har bankomater på nära 600 orter och äger 4 kontantdepåer i Sverige. Idag arbetar närmare 50 medarbetare på huvudkontoret i Stockholm.

 

Chief Security Officer

 

Vill du vara med och forma framtidens säkerhetsstrukturer hos en ledande aktör inom kontanthantering och digitala betaltjänster? Bankomat söker nu en erfaren och engagerad Chief Security Officer (CSO) för att leda och utveckla sin säkerhetsavdelning.

Om Bankomat

Bankomat är en marknadsledande aktör inom kontanthantering. Bolagets åtagande är att göra kontanter tillgängliga för alla. Bankomat har en stark kultur som präglas av respekt, professionalism och engagemang. Nu står Bankomat inför en spännande fas där bolaget tar hem sin värdetransportverksamhet vilket gör att verksamheten kommer att ha en omfattande tillväxt.

Om Uppdraget

I rollen som Säkerhetschef / Chief Security Officer rapporterar du direkt till VD. Som en del av Bankomats företagsledning är du en ambassadör för företaget och ett föredöme för dina medarbetare. Du skapar goda förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna tillgodose sin kompetens, vara produktiva och kunna utveckla både sig själva och företaget

Ditt uppdrag är att utveckla och leda en säkerhetsavdelning som nu får ett väsentligt större ansvarsområde vilket innefattar att:

 • Utveckla och implementera övergripande principer, processer och långsiktiga säkerhetsplaner.
 • Ha det övergripande ansvaret för all säkerhet och leda avdelningens experter som innehar en mängd roller såsom; Security officer, CISO, BCM, Säkerhetsskyddschef, bolagsjurist, Risk respektive Compliance officer i första linjen.
 • Företräda Bankomat i flera säkerhetsinriktade forum, både nationella och internationella.
 • Ansvara för Bankomats kris- och katastrofhantering samt hantering av säkerhetsrelaterade incidenter och säkerhetsberedskap utanför kontorstid.
 • Vara leverantörs- och systemansvarig för flera säkerhetsrelaterade leverantörer och system.
 • Agera primär rådgivare till styrelse, VD och Bankomats ledning kring säkerhet.

Om Dig

Bankomat söker dig som är en erfaren och erkänt god ledare med hög integritet, mod och beslutsamhet. Du har framgångsrikt drivit förändringsresor och trivs i en kunskapsintensiv miljö. Några av dina personliga egenskaper sammanfattas i att du är; förtroendeingivande, engagerande, analytisk, lösningsorienterad och prestigelös.

 Du har:

 • Erfarenhet av att leda säkerhetsarbete inom fysisksäkerhet, personsäkerhet och informationssäkerhet.
 • Erfarenhet av att leda incident- och krishantering.
 • Skicklighet i att kommunicera med olika intressenter, från styrelserummet till operativa team.
 • Förmåga att navigera mellan det strategiska och operativa, prioritera uppgifter och anpassa dig till olika situationer.
 • Höga kunskaper inom riskområdet samt god förståelse för de krav som regelverksefterlevnad innebär.
 • Erfarenhet av att agera i ledande position och har erfarenhet från strategiskt ledningsgruppsarbete.

Bankomat erbjuder

Som CSO på Bankomat får du möjlighet att vara en nyckelspelare i bolagets tillväxtresa och forma framtiden för säkerhetsområdet inom kontanthantering. Bankomat erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där din kompetens och erfarenhet kommer att uppskattas och bidra till bolagets gemensamma mål.

Bankomat erbjuder ett arbete som är omväxlande och kunskapsintensivt på en mycket trevlig arbetsplats som kännetecknas av värdeorden professionalism, engagemang och respekt.

  

Varmt välkommen med din ansökan

 

Om du uppfyller kvalifikationerna och är entusiastisk över möjligheten att forma framtiden för Bankomat, uppmanar vi dig att ansöka. I detta uppdrag samarbetar Bankomat med K2 Search.

För mer information om uppdraget är du välkommen att kontakta, Executive Search Consultant Inga-Lill Payne, inga.lill.payne@k2search.se eller Head of Search Linnéa, Lindroth, linnea.lindroth@k2search.se

Välkommen med din ansökan till och med årsskiftet 2023/2024. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt. Vi ser fram emot att höra från dig!

Bankomat är en arbetsgivare som värdesätter mångfald på arbetsplatsen.