Vxl: +46(0)10-214 66 46

Default page for all routes.

Scandinavian Service Partner – Finance Director

Scandinavian Service Partners (SSP) verksamhet fokuserar på att tillhandahålla måltidslösningar och bekvämlighetsshopping på flygplatser, tåg, järnvägsstationer och arenor. Med över 60 års erfarenhet betjänar de kunder alla dagar i veckan på cirka 2 700 enheter i 36 länder runt om i världen. SSP har i dag en portfölj med över 500 internationella och lokala varumärken ex. Max, O’Learys, Burger King, Bastard Burgers, Starbucks, Taco Bar.

Ekonomidirektör – Sverige

Som ekonomidirektör är du övergripande ansvarig för ekonomiavdelningen med funktionerna controlling, redovisning, verksamhetsstyrning med 2 direktrapporterande (5 heltidstjänster totalt). Du rapporterar direkt till CFO Norden, till VD Sverige och är del i ledningsgruppen Sverige. I tjänsten ingår i dag styrelseposter i det svenska moderbolaget.

Som ekonomidirektör kommer du att ha en viktig roll att leda, sätta riktning för och utveckla den svenska ekonomiavdelningen. Att hitta förbättringsområden för verksamheten och fungera som en aktiv affärspartner till VD och ledningsgruppen.

Du kommer till ett företag som sätter människan i centrum med en engagerad, stödjande och professionell arbetsmiljö med attraktiva anställningsvillkor och mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Rollen

Huvudsakliga ansvarsområden innefattar bland annat att:

Vi värdesätter om du självständigt ansvarat för större projekt såsom byte av/utveckling av affärssystem då vi är i början av implementationen av SAP.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Vi söker en erfaren, engagerad och driven person med relevant akademisk utbildning med ledarskaps-erfarenhet från en större ekonomiavdelning, redovisning eller revisionsbyrå. Du har goda kunskaper om redovisningsregler, t.ex. IFRS, samt god erfarenhet av att leda bokslut, budget, prognos, revisionsarbete, rapportering mm.

Vi söker dig som brinner för människor, service och av att nå resultat. Som får energi av att arbeta i ett expansivt företag och i en dynamisk miljö med högt tempo. Som har förmåga att inspirera och engagera dina medarbetare genom ett kommunikativt och tydligt ledarskap.

För att lyckas i din roll ser vi att du:

Har god ledarskapsförmåga

·      Att leda dig själv, andra chefer och team

·      Ett delegerande och coachande ledarskap

·      Erfarenhet av att leda i förändring – expansion

Affärsmannaskap

·      God ekonomisk förståelse ex. budgetering, rapportering, styrning, nyckeltal

·      Förmåga att formulera och driva en verksamhet strategiskt och operationellt

·      Mål- och resultatdriven

·      Stark i beslutsfattande

Är genuint intresserad av människor

·      Stark kommunikativ förmåga samt förmåga att bygga relationer och förtroende

Övrigt

SSP älskar att leverera bra resultat för sina kunder, sina affärspartners och aktieägare. Om du bryr dig lika mycket om dessa saker som de gör så är SSP rätt plats för dig. Verksamheten är uppbyggd kring människor och det är viktigt att erkänna väl utfört arbete och verkligen fira framgång för att skapa en god arbetsmiljö och den bästa arbetsplatsen. SSP vill att du ska göra skillnad för verksamheten genom att använda din expertis och erfarenhet

I denna rekrytering samarbetar SSP med K2 Search. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Richard Schmidt, Executive Search Konsult, på richard.schmidt@k2search.se eller Stina Torell, Executive Search Specialist, på Stina.Torell@k2search.se

Då vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.