Vxl: +46(0)10-214 66 46
Senior Risk Manager

Bankomat är ledande inom kontanthantering i Sverige.

Bankomat AB bildades i september 2010 och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Bankomat hämtar och lämnar kontanter hos Sveriges Riksbank och via sina depåer effektiviserar de kontantflödet i Sverige. I Bankomats automater erbjuder de; uttag av kontanter, insättning, uttag av utländsk valuta, kontoutdrag, överföringar samt ändring av PIN.

Bolaget har bankomater på nära 600 orter och äger 4 kontantdepåer i Sverige. Idag arbetar drygt 50 medarbetare på huvudkontoret i Stockholm.

 

Senior Risk Manager

Vill du vara med och forma framtidens riskstruktur- och kultur hos en ledande aktör inom kontanthantering och digitala betaltjänster?

I en föränderlig omvärld är anpassning till regelverk och hantering av risker en central funktion hos Bankomat. Vill du jobba med detta i ett bolag med hög förändringstakt och intensiv utveckling, är detta rollen för dig. 

Bankomat är ett betalningsinstitut som står under tillsyn av Finansinspektionen. Detta innebär att olika regulatoriska regler gäller för att bland annat effektivt hantera operativa risker och säkerhetsrisker som är förknippade med Bankomats betaltjänster.

Om Bankomat

Bankomat är Sveriges ledande aktör inom kontanthantering och erbjuder människor möjlighet att ta ut och sätta in kontanter via sina välkända blå automater som finns på närmare 600 orter i Sverige. Företaget har ensamrätt till varumärket Bankomat® och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna.

För Bankomat är det viktigt att de som vill använda kontanter har den möjligheten. Företaget har en heltäckande infrastruktur av uttags- och insättningsautomater över hela landet. I 250 automater kan du ta ut de vanligaste valutorna euro, brittiska pund och amerikanska dollar.

Bankomat erbjuder komplexa tjänsteleveranser och arbetar kontinuerligt med förändringsarbete och innovation. På huvudkontoret arbetar drygt 50 medarbetare som tillsammans arbetar i en platt organisation. Företaget har inlett ett förberedande arbete att starta egen värdehantering för att transportera kontanter mellan företagets depåer och automater i egen regi, vilket innebär att 2025 har Bankomat etablerat 6 lokalkontor i Sverige och utökat personalstyrkan med 70 kollegor.

Om Uppdraget

I ditt ansvar ingår att utveckla hanteringen av operativa risker. Du kommer vara central i arbetet med att utveckla och anpassa riskhanteringsramverket för kommande regleringar.

Bankomat ser att du arbetar proaktivt nära verksamheten för att identifiera, bedöma och prioritera risker samt kommunicera resultat och ge rekommendationer för förbättringar.

En vanlig arbetsdag kan innefatta följande arbetsuppgifter:

 • Löpande riskhantering i verksamheten.
 • Stötta verksamheten i genomförandet av riskanalyser.
 • Vara samordnande kring bolagets samtliga risker.
 • Följa upp riskexponering i förhållande till riskaptit.
 • Praktisk etablering av riskramverk och riskhantering.
 • Genomföra och verkställa åtgärder utifrån beslutad riskaptit.
 • Tar fram underlag inför rapportering till ledning, styrelse, myndigheter och andra intressenter.
 • Utbildning och förbättringsarbete för en riskmedveten kultur.

Du rapporterar till Säkerhetschef och kommer vara en del av ett team som bland annat arbetar med incident- och kontinuitetshantering, säkerhets-, leverantörs-, och it-risker där erfarenheter och arbetsuppgifter skapar en bredd och möjlighet till fördjupning.

Om Dig

Bankomat söker dig som är en erfaren Senior Risk Manager med hög expertkunskap, integritet, mod och beslutsamhet. Du har hos tidigare arbetsgivare framgångsrikt drivit risk- och kontinuitets utvecklingsresor och trivs i en kunskapsintensiv miljö som befinner sig i en framåtlutad tillväxtfas.

Några av dina personliga egenskaper sammanfattas i att du är; förtroendeingivande, driven, engagerad, lösningsorienterad, prestigelös, strukturerad, och noggrann. Du har:

 • Många års erfarenhet av kvalificerat riskarbete.
 • Relevanta erfarenheter från den finansiella sektorn eller annan reglerad verksamhet.
 • Skicklighet i att kommunicera med olika intressenter.
 • Förmåga att navigera mellan det strategiska och operativa, prioritera uppgifter och anpassa dig till olika situationer.

Bankomat erbjuder

Som Senior Risk Manager på Bankomat får du möjligheten att vara en nyckelspelare i bolagets tillväxtresa och forma den framtida riskstrukturen- och kulturen inom kontanthantering. Bankomat erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där din expertkompetens och erfarenhet kommer att uppskattas och bidra till bolagets gemensamma mål.

Bankomat erbjuder ett arbete som är omväxlande och kunskapsintensivt på en genuint trevlig arbetsplats som kännetecknas av värdeorden professionalism, engagemang och respekt.

 

Varmt välkommen med din ansökan

Om du uppfyller kvalifikationerna och är entusiastisk över möjligheten att forma framtiden för Bankomat, uppmanar vi dig att ansöka. I detta uppdrag samarbetar Bankomat med K2 Search.

För mer information om uppdraget är du välkommen att kontakta, Executive Search Consultant Inga-Lill Payne, inga.lill.payne@k2search.se eller Executive Search Specialist Stina Torell, stina.torell@k2search.se

Välkommen med din ansökan till och med 12 april 2024. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt. Vi ser fram emot att höra från dig!

Bankomat är en arbetsgivare som värdesätter mångfald på arbetsplatsen.