Vxl: +46(0)10-214 66 46
Försäljningschef Sverige

MIAB, branschens största familjeägda koncern, är experter på Facility Services i Sverige och Finland. I Sverige består verksamheten av bolagen MIAB AB, N-Clean MIAB AB, MIAB Facility Services AB och Amadeus Städenergi AB som tillsammans omsätter 800 MSEK och har 2 200 medarbetare. MIAB koncernen i sin helhet omsätter 1,4 miljarder SEK, har 4 500 medarbetare och är medlem i Almega städföretagen samt Auktoriserade serviceentreprenörernas branschorganisation.

MIAB:s kärnverksamhet är att med omtanke erbjuda lokalvård och arbetsplatsservice i Sverige och Finland. Företaget grundades 1979 och har en gedigen kunskap och erfarenhet av uppdrag från kunder inom de flesta branscher och verksamheter, såsom vårdsektorn, skolor, förskolor, kontor, hotell, muséer, butiker, gallerior och köpcentrum. Huvudkontoren är belägna i Alvik samt i Åbo.

 

Försäljningschef Sverige

MIAB:s nuvarande Försäljningschef i Sverige avancerar inom koncernen och företaget söker sin ersättare som på ett affärsmässigt och passionerat sätt tar bolagets tillväxtresa till nya höjder.

MIAB är ett familjeägt bolag som präglas av en hög entreprenöriell anda och där den platta organisationen möjliggör en snabbrörlighet från idé till handling. Utrymmet att få medverka till företagets fortsatta positiva utveckling är stort och engagerar alla oavsett roll inom verksamheten.

Om Rollen och Uppdraget

I Försäljningschefs rollen förväntas du vara en förebild och tongivande ledare som förtroendefullt axlar ansvaret för bolagets utåtriktade verksamhet och försäljning mot såväl privat som offentlig sektor. Förutom att leda den dagliga säljverksamheten, utformar du affärsstrategier mot bransch segmenten med kort- och långsiktiga planer samt är med och affärsutvecklar för att hitta nya potentiella tjänster och marknader.

Du förstår och föreslår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar insikterna för att uppnå mål. Du är rak och tydlig i din kommunikation och tar omgående tag i olösta problem. Du tar arbete och prestation på allvar med hög prioritet på ett strukturerat sätt.

Du rapporterar till VD och är en proaktiv kraft i ledningsgruppen som tillför strategisk höjd, taktiska tips/idéer och säkerställer operativt genomförande med företagets bästa för ögonen.

Sammanfattat är du i din roll uppdaterad, rådgivande, påverkande, möjliggörande och exekutiv.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Leda säljorganisationen och följa upp KPI:er.
 • Löpande driva egen proaktiv bearbetning av nyckelkunder.
 • Övergripande ansvara för anbud och upphandlingar.
 • Ta fram övergripande kort- och långsiktiga planer.
 • Affärsutveckla och se nya potentiella tjänster och marknader.
 • Aktivt verka för att bolaget syns och gör avtryck i aktuella säljkanaler.

Om dig och vad drivs du av att göra

I din person är du nyfiken, positiv, driven, ansvarstagande, analytisk, trygg och balanserad, vilket gör dig till en mogen tydlig och lyhörd ledare som människor litar på och vill följa.

Du älskar att vinna förtroenden och stimuleras av mandatet att hantera utmaningar som till exempel att hantera komplexa affärsanbud/projekt. Kombinationen av din positiva inställning, erfarenhet och driv, gör att du etablerar trovärdighet och på så vis når inflytande hos viktiga intressenter. I tuffa situationer bibehåller du ditt fokus och agerar fortsatt positivt och entusiastisk.

Din energi smittar av sig och du älskar att coacha/projektleda dina medarbetare och ditt team till framgång genom att skapa en vinnande affärsmannakultur som bygger på fokus, struktur, kunskap, uthållighet, lärande, samarbete, nyfikenhet, och kvalitet.

Kvalifikationer och Kompetenser

För att trivas och lyckas i rollen krävs att du är en trygg, social, modig och erfaren Försäljningschef som klokt och ödmjukt lärt dig från dina tidigare fram- och motgångar när det gäller komplex tjänsteförsäljning till såväl privat som offentlig sektor. Baserat på dina erfarenheter, ditt nätverk och din personlighet så visar du vägen och öppnar nya dörrar åt dina medarbetare. Därmed ser vi att du behöver ha:

 • Relevant eftergymnasial utbildning.
 • Erfarenhet från FM-branschen eller närliggande personalintensiv verksamhet.
 • + 3 års framgångsrik erfarenhet som Försäljningschef med Profit & Loss, Personal – och Arbetsmiljöansvar.
 • + 5 års erfarenhet av komplex tjänsteförsäljning med dokumenterat bra resultat.
 • Relevant och aktuellt affärsnätverk inom privat och offentlig sektor i Sverige.
 • Hög kommunikativförmåga i tal och skrift på både engelska och svenska.
 • Hög förmåga att engagera, stötta och projektleda specialister.

Känner du igen dig och är redo att leda detta intensiva, kreativa och komplexa försäljningstillväxtuppdrag i MIAB:s mångkulturella, respektfulla, ödmjuka och dynamiska företagskultur – så ansöker du NU!

 

 

I denna rekrytering samarbetar MIAB AB med K2 Search.

Tjänstgöringsorten är Alvik. Det är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker snarast och enligt överenskommelse.

Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Inga-Lill Payne, rekryteringskonsult (inga.lill.payne@k2search.se) eller Joanna Berg, researchkonsult (joanna.berg@k2search.se).

Ansök till tjänsten på www.k2search.se eller på vår Linkedinsida senast 20 maj 2023.

Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

 

Vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt!