Vxl: +46(0)10-214 66 46
Trafikingenjör

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 5000 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 62 000 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Läs mer på www.molndal.se .

Mölndals stad är inne i en expansiv fas med stark tillväxt och detta innebär att organisationen behöver vidareutvecklas. Mölndals stad söker nu en Trafikingenjör.

Tjänsten är placerad på Trafikenheten på tekniska förvaltningen. Enheten arbetar med trafikplanering och hållbart resande på både övergripande- och detaljnivå. Vi leder trafikstrategiskt arbete med trafikstrategi, hastighetsplan, cykelhandlingsplan, mm. Trafiksäkerhet, färdmedelsval, säkra skolvägar, kampanjer, beteendepåverkan, medborgardialog, tillgänglighet och framkomlighet är några av de frågor vi arbetar med.

Du kommer i din roll som trafikingenjör att bidra till stadens Vision 2022. Du kommer vara delaktig i flera av de stora projekt som Mölndals stad står inför de kommande åren. Som trafikingenjör arbetar du för att säkerställa en god trafikmiljö för såväl gång-, cykel- och biltrafikanter som för kollektivtrafik och godstransporter. Du bidrar till att skapa ett effektivt, hållbart och trafiksäkert transportsystem som stödjer kommunens samhällsutveckling, visioner och mål.

Vi söker dig som har förmågan att se trafikfrågornas betydelse för såväl invånare, näringsliv och besökare i Mölndals stad. Vi ser att du har ett stort intresse för samhälls- och trafikplaneringsfrågor samt en genuin vilja av att vara med och bygga staden.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision. Det är en omväxlande tjänst med mycket kontakt med allmänheten, nätverk och samarbetsgrupper. Mölndals stad har många spännande projekt planerade och du kommer att få en möjlighet att tillsammans med trafikenheten och övriga kollegor ta del av skapandet av framtidens Mölndal.

Kvalifikationer
• Högskoleutbildning inriktning trafik eller motsvarande kunskaper
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• Körkort B och hög IT mognad
• CAD-kompetens är meriterande
• Gärna erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation

Egenskaper
• Förmåga att arbeta självständigt och skapa resultat
• Strukturerad och noggrann
• Ansvarstagande och Gott omdöme
• Teamorienterad
• God kommunikatör i tal & skrift

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Philip Lundahl på 0760-00 18 02 eller Matilde Castoldi på 0735-21 65 01. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Senast 29/10. Ansök tjänsten på

www.k2search.se