Vxl: +46(0)10-214 66 46

Default page for all routes.

Van Werven är ett familjeägt holländskt företag med rötter från 1940-talet. Återvinning av hårdplast inleddes år 2006. Van Werven specialiserar sig på att skapa högkvalitativa råvaror från hårdplast som samlats in från byggavfall, industriavfall och kommunala återvinningscentraler. Årligen bearbetas ca 150 miljoner kilo hårda plastmaterial till nytt råmaterial för användning till rörledningar, bilbranschen, byggnadsmaterial, möbler och hushållsartiklar. Van Werven har filialer i Nederländerna, Storbritannien, Belgien, Irland, Nordirland, Polen och Sverige samt partners i Tyskland och Tjeckien. Van Werven omsätter 120 MEUR och har 800 st medarbetare. För mer information, se www.recyclingplastics.se

Om tjänsten

Van Werven öppnade den första nordiska anläggningen för hårdplaståtervinning 2018 i Sexdrega, söder om Borås. Företaget befinner sig i en tillväxtfas och vi söker därför en General Manager som kan ta företaget in i framtiden. Detta innebär att bygga vidare på den befintliga affären, men även utveckla företaget inom nya områden.

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda en verksamhet med personal- och resultatansvar. Vidare har du erfarenhet av att utveckla nya affärer och kundkontakter. Du har förmågan att kombinera drift och utveckling av befintlig affär, samtidigt som du är drivande och initiativtagande inför framtiden. Förmågan att kunna kombinera operativt och strategiskt arbete är avgörande för rollen.

Som General Manager är du delaktig i företagets strategiska utveckling. Du ansvarar för att leda och utveckla medarbetarna i linje med bolaget strategi, värdegrund och vision. Du leder ett team om ca 40 personer. Vid sidan av att leda och coacha teamet, är du också ansvarig för det strategiska arbetet med att optimera produktionen och försäljningsprocessen. I rollen som General Manager har du arbetsmiljöansvar för den svenska verksamheten. Processeffektivisering, analys, budget och resultatuppföljning är andra arbetsuppgifter som även ingår i rollen.

På marknaden för plaståtervinning förväntas du ha en rådgivande och delaktig roll. Du kommer även i kontakt med intresseorganisationer och partnerföretag, där nätverkande blir en naturlig del. 

Resor ingår till viss del i tjänsten. I rollen som General Manager rapporterar du till Ton van der Giessen, CEO och placeringsort är Sexdrega, söder om Borås.

Om dig

Du är en erfaren och genuin ledare med minst 5 års dokumenterad ledarerfarenhet, som brinner för hållbarhet samt cirkulär ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet från plastindustrin och allrahelst har erfarenhet från en tidigare genomförd tillväxtresa. Du är en praktiskt lagd person med logistikerfarenhet och intresse för teknik. Du har en god affärsförståelse och övergripande förståelse för logistik samt produktionsflöden. Dina färdigheter i svenska och engelska är mycket goda, i såväl tal som skrift.

Du har ett stort kundfokus och du är van att agera proaktivt. Ditt ledarskap är coachande, med förmåga att bygga relationer såväl internt som externt. Du har ett visionärt tankesätt och förmåga att leda, driva och engagera organisationen framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlighet och dig som individ. Du som söker är ärlig, pålitlig och trivs med att arbeta i en prestigelös miljö. För att bli framgångsrik i rollen är du driven, entusiastisk och resultatorienterad. Utöver det har du en stark kommunikativ förmåga och du beskriver dig själv som samarbetsorienterad.

Van Wervens erbjudande

Van Werven har i dagsläget en bra position på den svenska marknaden avseende plaståtervinning av hårdplast. I december 2021 vann Van Werven den svenska utmärkelsen ”Årets avfallsbehandlare” på Återvinningsgalan. Van Wervens filosofi är att de tillsammans med avfallshanterare och industrin kan bygga upp en cirkulär ekonomi på bästa sätt. De investerar kontinuerligt i innovationer som är till hjälp för att bredda marknaden för deras produkter. Van Wervens råvaror skräddarsys efter kundens behov, samordnas från det egna laboratoriet och produceras i höga volymer.

Van Werven erbjuder en affärsdrivande roll med ansvaret för att utveckla företaget och driva verksamheten mot framtida mål. Du får möjlighet att verka både operativt och strategiskt samt bidra till hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Låter det intressant?

I denna rekrytering samarbetar Van Werven Sweden AB med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jeanette Mellborg jeanette.mellborg@k2search.se eller searchspecialist Stina Torell, stina.torell@k2search.se

Då urval, intervjuer och tester sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan snarast. Ansökningar och all kontakt med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!