Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Fund Manager, Almi Invest Greentech - Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Portföljen består idag av cirka 400 bolag i många olika branscher. Investerat belopp i dessa är ca 1,3 miljarder. Almi Invests roll är att investera i tidiga och riskfyllda faser, ofta tillsammans med privata finansiärer, och bidra till att det skapas fler framgångsrika företag i Sverige. För mer information om Almi Invest, besök: www.almiinvest.se

Rollen

Almi Invest Greentech är en ny fond som utgör ett nytt dotterbolag inom Almi Invest. Som Fund Manager har du det övergripande ansvaret för att rekrytera ett team och etablera verksamheten på marknaden. Fonden har ett kapital på 650 Mkr vilket ska investeras i framtida tillväxtföretag med produkter och tjänster som har en positiv klimatpåverkan. I rollen som Fund Manager har du möjlighet att påverka investeringsstrategin, tillsammans med styrelse och finansiärer.

Du kommer utveckla ett stort nätverk både i Sverige och internationellt; med entreprenörer, investerare och industriella partners. Som Fund Manager är du ansvarig för helheten men en stor del av din tid kommer du också att arbeta med egna investeringar. Du rapporterar till Almi Invests VD och till Almi Invest Greentechs styrelse. Rollen är placerad vid Almi Invests huvudkontor i centrala Stockholm, men möjlig placeringsort kan också vara Göteborg eller Lund.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest får du möjlighet att arbeta på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Du ingår i en koncern som ser som en av sina huvuduppgifter att stötta hållbart företagande i Sverige och som befinner sig i ett spännande skede av förändring.

Att leda och driva Almi Invest Greentech innebär en fantastisk möjlighet att arbeta med investeringar i framtida tillväxtbolag i tidiga utvecklingsskeden – när stödet behövs som mest. Almi Invest är långsiktiga i sin investeringsverksamhet och i och med Almi Invest Greentech kommer man att i ännu högre utsträckning vara en aktiv ägare under längre tid. Under fondens investeringsperiod, som sträcker sig till 2023, förväntas ni investera i ett 50-tal företag.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Du har gedigen erfarenhet av riskkapitalinvesteringar i tidiga skeden. Om du har erfarenhet från investeringar inom miljöteknikområdet är det självklart en merit, liksom erfarenhet av att ha drivit eget bolag.

Du brinner för relationer och för dig är det självklart att de håller över tid. Du har ett befintligt nätverk med dig in i den här rollen.

Vidare är du en sann lagspelare, som bygger team och ser det som självklart att ni når resultat tillsammans. Du har ledarerfarenhet och ser ledarskap som en av dina främsta drivkrafter. Du har också hög integritet, vilket innebär att du står med båda fötterna på jorden och kan hantera en roll där många intressenter söker din uppmärksamhet.

Almi Invest är ett företag med fokus på mångfald och vi uppmuntrar detta bland sökanden vad gäller exempelvis kön, ålder och utländsk bakgrund. Vi arbetar för att ha en jämn representation av både män och kvinnor inom alla delar i organisationen.

Almi Invest samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta:
Katarina Åhlin, rekryteringskonsult, katarina.ahlin@k2search.se
Madeleine Tidehorn, researchkonsult, madeleine.tidehorn@k2search.se

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.