Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Varumärkeschef - VBG Group Truck Equipment AB

VBG Group är en internationell börsnoterad industrikoncern med mer än 1 400 medarbetare i 18 länder. Koncernen är indelad i fyra divisioner – VBG Truck Equipment, Edscha Trailer Systems, Mobile Climate Control och Ringfeder Power Transmission Vi utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer produkter under välkända och starka varumärken över hela världen. Divisionen VBG Truck Equipment, är marknadsledande på släpvagnskopplingar till tunga fordon och har ca 50% av världsmarknaden. Koncernens huvudkontor ligger i Vänersborg, Sverige. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan. För mer information, se www.vbggroup.com 

VBG Truck Equipment är idag mycket framgångsrikt företag med starka varumärken och en stark produktportfölj. För att behålla och säkerställa den ledande positionen och utveckla affären krävs ett systematiskt strategiskt arbete med varumärken, marknadsföring och produktutveckling. En viktig framtida framgångsfaktor är digitaliseringen inom marknad(digital marknadsföring, sociala media, e-handel etc.) men även av produktportföljen.

VBG Truck Equipment har idag tre starka varumärken. Varumärket VBG är starkt inom släpvagnskopplingar och ledande i Norden och Storbritannien. Tillsammans med vårt andra varumärke Ringfeder står vi för mer än 50 procent av världsmarknaden avseende släpvagnskopplingar. Vi har även varumärket Onspot – automatiska snökedjor med världsledande ställning i sin nisch.

 

Vi erbjuder

 

Rollen Varumärkeschef för VBG är en strategisk viktig position i det långsiktiga arbetet för att säkra och även vidareutveckla division VBG Truck Equipments starka position på marknaden. Som Varumärkeschef ansvarar du för att utveckla varumärkes- och marknadsstrategi i linje med divisionens övergripande affärsstrategier. Rollen innebär dels arbete med strategiska frågor kring varumärket VBG, och dels operativa frågor som utvecklar varumärket i rätt riktning.

Du arbetar i nära samarbete med kollegorna på marknadsavdelningen men också
med övriga avdelningar som tex R&D och försäljning. Du kommer också att samarbeta och ha kontakt med våra internationella bolag inom divisionen samt externa partners.

Du medverkar i utvecklingen av vår framtida produktportfölj samt ansvarar för en enhetlig varumärkesupplevelse i samtliga kanaler. Du har ansvar för varumärkets marknadsföringsbudget.
Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Vänersborg.

Kvalifikationer

 

• Gedigen erfarenhet, minst 5 år från liknande position
• Erfarenhet av marknadsföring via såväl digitala kanaler som traditionella
• Högskoleutbildning eller motsvarande inom marknadsföring.
• Obehindrad kommunikation på engelska och svenska i tal och skrift.

Egenskaper

 

• Stark kommunikativ förmåga
• Förmåga att arbeta proaktivt
• Analytisk förmåga
• Strategisk höjd
• Socialt kompetent, smidig och nätverkande

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB, Lena Serner, tfn 0702-90 09 95 eller Esra Yucel tel:0735-21 65 02. Ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Sök tjänsten på

www.k2search.se