Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Produktområdeschef - Luna AB

Genom marknadens bredaste sortiment av starka varumärken och koncept inom verktyg, maskiner och förnödenheter gör vi våra kunders vardag enklare, säkrare och mer lönsam. Vi arbetar hårt för att bli kundens bästa val genom att i djupet förstå våra kunders vardag och erbjuda konkreta mervärden. Luna erbjuder Nordens bredaste sortiment av verktyg, maskiner och förnödenheter för professionella användare inom industri och byggsektorn. Luna samarbetar med över 500 leverantörer och har fyra egna självständiga varumärken i Luna, Grunda, Limit och Mareld. Lunas verksamhet styrs från Alingsås med egna verksamheter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen och Baltikum. Det egna kontoret i Shanghai säkerställer kontinuerlig försörjnings- och leveranskvalitet av egna produkter. Vi tror att du vågar vara innovativ och utmanande och att du trivs i vår kultur som bygger på energi och drivkraft hos individen. Vi står för en positiv inställning, empati och ömsesidig respekt. Luna ingår i börsbolaget Bergman & Beving. Hos oss arbetar 1 000 personer i en mängd olika roller.
Läs mer på https://www.bergmanbeving.com/

I rollen som Produktområdeschef har du övergripande affärs- och lönsamhetsansvar för ett antal produktkategorier. (El & Belysning/ Lås & Beslag/ Bygg/ Kök & Rengöring/ Trädgård / VVS). Du får personalansvar för idag 12 medarbetare som i sin tur ansvarar för sina kategorier och produkter. Din uppgift blir att leda och driva teamet för att nå uppsatta mål. Du gör detta genom att utveckla och coacha dina medarbetare, driva försäljningsstrategier och ansvara för det framtida produktsortimentet. Du är aktivt involverad i inköpsstrategin och i större förhandlingar. Du förväntas ha löpande kommunikation med Lunas säljavdelning, marknadsavdelning och leverantörer. Rollen är placerad under Vice VD:n och du ingår i dennes ledningsgrupp. Placering i Alingsås med ett mindre antal resdagar.

 

Vi erbjuder

 

En intressant och utmanande tjänst i ett internationellt företag med starka varumärken. Rollen är central med stora möjligheter att påverka och skapa nytt. Luna präglas av ett trevligt arbetsklimat med stort eget ansvar och korta beslutsvägar. Du får möjlighet att arbeta både strategiskt och operativt och för rätt person är utvecklingsmöjligheterna stora, såväl i Sverige som internationellt.

Kvalifikationer

 

• Erfarenhet av liknande roll, minst 5 år
• Arbetat i en ledande befattning som chef med personalansvar
• Kommersiell vana och professionellt affärsmannaskap
• Goda kunskaper inom aktuella produktområden
• Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Ekonomisk/teknisk utbildning på högskolenivå är meriterande
• Kunskap om byggförnödenheter är meriterande

Kompetenser

 

För att lyckas i rollen har du ett genuint intresse av affärer och människor och av att utveckla produktsortiment och erbjudanden efter kundens behov. Du är analytisk och ser dig som en handlingskraftig och självgående person med god struktur och prioriteringsförmåga. Du är en teamplayer som motiverar din personal till att utvecklas och nå uppsatta mål och du är beredd att ta beslut med företagets bästa i tankarna. Som person är du trygg och stabil och du drivs av en vilja att lyckas. Du är också en god lyssnare som är prestigelös och kommunicerar tydligt med din omgivning. Du trivs med många kontaktytor och sporras av att vara en del av utvecklingen i en föränderlig miljö.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB researchkonsult Matilde Castoldi 0735-216501 eller rekryteringskonsult Camilla Helgesson tel. 0766-202919. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast, urval sker löpande. Ansök tjänsten på

www.k2search.se