Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Retail Sales Manager - Confidential

Vår uppdragsgivare är ett värderingsstyrt nordiskt försäljningsbolag med tillgänglighet, kompetens och personligt engagemang i fokus. Verksamheten omfattar försäljning av tjänster, via e-handel och butiker inom både B2C och B2B och med fem olika varumärken. På bolaget arbetar branschens vassaste säljare och specialister – deras passion, kompetens och långa erfarenhet är företagets viktigaste konkurrensmedel. Bolaget har ca 450 medarbetare med huvudkontor i Göteborgsregionen. För placering vid bolagets huvudkontor söker vi en Retail Sales Manager.

Retail Sales Manager är en nyinrättad roll som operativt skall ansvara för att utveckla kundmötesupplevelsen inom butikerna. Detta görs både genom att öka det digitala inslaget inom butikerna som att utveckla själva kundmötet. I din roll är du en nyckelspelare för laget, på företagets fortsatta resa mot visionen att bli Sveriges bästa företag inom sin bransch. Som bolagets Retail Sales Manager inom ett av företaget viktigaste affärsområde bidrar du till företagets framgång genom att utveckla butikerna i linje med företagets förflyttning ifrån mer traditionell butiksförsäljning till ett större inslag av digitala mötesplatser för kunderna. I din roll skapar du resultat och ökad lönsamhet genom att utveckla verksamhetens interna arbetsprocesser och kundrelationer för att stärka varumärkets position på marknaden.

Företagets kultur kännetecknas av en positiv, öppen och prestigelös atmosfär, där alla tar ansvar och är engagerade i att leverera den bästa kvaliteten och omsorgen om både varandra och kunderna varje dag.

Vi erbjuder:

Detta är en spännande möjlighet att få verka i en dynamisk miljö och att genom ett gott ledarskap i en förändringsprocess, utveckla försäljning och lönsamhet. Som ytterst ansvarig för de fysiska butikernas resultat och framtida utveckling ansvarar du för att kundlöftet tillgodoses och att företaget möter kundens behov genom hela kundresan, oavsett vilken miljö/plattform bolaget möter kunden i. Du leder verksamhet och medarbetare i samklang med verksamhetens vision, mål och strategier och med tätt samarbete med chefer samt övriga medarbetare inom affärsområdet. Som Retail Sales Manager är du övergripande personalansvarig för chefer och medarbetare inom butiksledet, totalt ca 150 medarbetare, fördelat på ca 30 orter. Rollen innebär tjänsteresor, uppskattnings cirka 50 dagar per år, men som kan variera över tid. Vidare är du ansvarig för att kontinuerligt driva utveckling och effektivisering i processer och nya arbetssätt samt för att skapa delaktighet, involvering och eget ansvarstagande hos chefer och medarbetare. Du rapporterar till Chief Commercial Officer inom affärsområdet.

Vi söker dig som har/är

• Minst eftergymnasial utbildning inom försäljning, ekonomi eller marknad
• Minst 10 års erfarenhet av arbete inom försäljningsintensiv organisation inom B2C, gärna service eller detaljhandel
• Minst 5 års ledarerfarenhet, leda genom andra chefer är meriterande
• Minst 5 års erfarenhet av P/L och personalansvar
• Erfarenhet från ett lyckat kunddrivet förändringsarbete
• Goda kunskaper inom företagsekonomi, budgetarbete, resultatanalys etc
• Kommunikativ och socialt säker

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search AB. För ytterligare information kontakta researcher Jon Spjuth 076-525 38 52 eller rekryterare Helen Tånghed Gunnarsson, tel. 076-000 18 15 samt Bengt Olander, 076-000 18 05. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan på

www.k2search.se