Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Produktionschef Sulfatfabriken - Billerud Skärblacka AB qxid

BillerudKorsnäs mål är att vara förpackningsindustrins självklara och naturliga partner. En partner som leder samhällsutvecklingen i en positiv riktning. Koncernen har 4300 medarbetare i Sverige, Finland och UK med verksamhet i 18 länder och en omsättning på 22 mrd SEK (-16). Produktionen bedrivs på siterna i: Skärblacka, Frövi, Rockhammar, Gruvön, Gävle, Karlsborg samt i Pietarsaari (FI) och Beetham (UK). År 2012 skedde sammanslagningen av Billerud och Korsnäs vilket gör att koncernen idag kan bygga vidare på 150 års samlad verksamhet och traditioner inom skogsbruk och pappersindustri.

Om Skärblacka Bruk

Produktionsanläggningen i Skärblacka är en världsledande tillverkare av högkvalitativt vitt maskin-glättat kraftpapper, säckpapper och fluting. Skärblacka Bruk har en total produktionskapacitet om 460 000 ton/år och har cirka 700 anställda. Skärblacka Bruk innefattar den fullt integrerade Sulfatfabriken samt ett Pappersbruk.

Din roll

Vi söker nu en produktionschef till Sulfatfabriken. Din roll som produktionschef innebär ett ansvar för Renseri, Massalinjer, Lut och Kraft. Förutom sektionscheferna för dessa har du även ledaransvar för 6 produktionsledare, på Sulfatfabriken arbetar totalt ca 140 st medarbetare.

Du är en aktiv del av brukets ledningsgrupp tillsammans med övriga 4 avdelningschefer samt HR och Finans. Rollen innebär en kombination av ledarskap och driftsfrågor, med tyngdpunkt på ledarskap, där du systematiskt förväntas arbeta med att öka produktionskapaciteten och jobba med ständiga förbättringar. Du kan effektivt leda din fabrik med ett aktivt ledarskap där säkerhetsfrågor är en viktig del och där medarbetarnas delaktighet är i fokus. Du leder och deltar i brukets moderniseringar och investeringsprojekt. I rollen rapporterar du till fabriksdirektör Håkan Krantz.

Vi erbjuder

Möjligheten att ta det yttersta ansvaret för Sulfatfabriken, en viktig avdelning på bruket som präglas av högkvalitativ pappersmassa, energieffektivitet och ett fokus på ständiga förbättringar. Här finns en spännande roll och möjlighet att bli en del av BillerudKorsnäs, en koncern med stort hållbarhetsfokus och en aktör på en växande marknad.

Kvalifikationer

• Erfaren ledare ”chef över chefer”
• Erfarenhet från processindustri; driftsförståelse 24/7 produktion
• Erfarenhet av att jobba med arbetsmiljörisker och kraven som kommer till följd därav.
• Önskvärt: en bakgrund från kemiprocess och/eller energibranschen, gärna Paper & Pulp
• Du är civilingenjör, gärna men inte krav på inriktning mot kemi.

Kompetenser

• Van att leda experter
• Väl utvecklad strategisk och analytisk förmåga
• Förmåga att driva förändring
• Driven och självgående
• Förmåga att coacha och utveckla chefer
• Relationsskapande och samarbetsinriktad
• Verksamhetsnära och hands-on
• Stabil och mogen i sin person

Önskas mer information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med

eva.holmgren@k2search.se mob 0722–340043 eller torbjorn.malmstrom@k2search.se mob: 070-287 3600. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då vi intervjuar kandidater löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se