Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Svensk Antidoping - Riksidrottsförbundet / RF

Riksidrottsförbundet (RF) är svensk idrotts samlande organisation med 71 specialidrottsförbund som organiserar fler än 250 idrotter i runt 20 000 föreningar och med över 3,2 miljoner medlemmar. RF har till uppgift att stödja, företräda och leda idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Det övergripande målet för antidopingarbetet inom svensk idrott är att tillförsäkra alla idrottsutövare deras självklara rätt att delta och tävla i en idrott fri från doping.

Antidopingarbetet inom RF har en delvis oberoende ställning. Verksamheten leds av en förtroendevald Dopingkommission samtidigt som den utgör en avdelning inom RF.

Som avdelningschef ansvarar du för verksamheten direkt under Dopingkommissionen och rapporterar även till RF:s ledning. Avdelningen omfattar för närvarande 13 anställda.

Antidopingverksamhetens innehåll påverkas i stor utsträckning av internationella regler och som chef har du fem enheter/områden som huvudsakligt ansvar: Kontrollprogrammet och funktionärskåren, Logistik, Underrättelse och Utredning, Rättsärenden och bestraffning, samt Utbildning och kommunikation. Därutöver ska du som ledare företräda verksamheten internt och externt, utveckla området strategiskt på kort och lång sikt samt organisera det interna arbetet. Verksamheten är ISO-certifierad och anpassas kontinuerligt till nya förutsättningar och utmaningar.

Låter detta som en spännande utmaning för dig?

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap, planering samt budget- och personalansvar. Du har en akademisk utbildning som anknyter till verksamheten, allra helst med en tvärvetenskaplig utgångspunkt. Kvalificerad utredningserfarenhet kan också vara meriterande. Du har från tidigare tjänster insikt i arbetet inom den ideella sektorn och sannolikt är du väl förtrogen med idrottsrörelsens organisation och struktur. Vi ser också att du har erfarenhet av internationellt samarbete, verksamhetsutveckling och kontakter med media.

Du är ledare med mycket god social kompetens, utpräglad strategisk läggning och med förmågan att engagera och motivera dina medarbetare. Du uttrycker dig väl, både muntligt och skriftligt, i svenska och engelska. Hög integritet förenat med god förmåga att samarbeta och finna lösningar, i en miljö med många särintressen, är också av vikt.

Vi erbjuder dig en dynamisk företagskultur och en nytänkande miljö. Du kommer omges av engagerade och drivna kollegor som brinner för svensk idrottsrörelse.

Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna kansli sitter tillsammans i nya och fina lokaler i ”Idrottens hus” i Skanstull, i Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med K2 Search. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. För mer information kring tjänsten kontakta ansvariga konsulter Cecilia Fredriksson tel. 076-000 1812 eller Samuel Göranzon tel. 076-000 1874. Ansök via www.k2search.se.