Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Generalsekreterare - ECPAT Sweden

ECPAT är en barnrättsorganisation som arbetar för en värld fri från barnsexhandel. Vi är en politiskt och religiöst obunden ideell förening med organisationsmedlemmar och stödmedlemmar. ECPAT arbetar för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås, för varje barns rätt att inte utnyttjas i sexhandel. Vi arbetar med påverkansarbete mot de som har makt att förändra, vi arbetar för att öka kunskapen om barnsexhandel för att medvetandegöra och försvåra handeln med barn, med samarbeten och koalitioner med näringslivet där det kan göra störst skillnad. Vi driver dessutom ECPAT Hotline dit allmänheten anonymt kan anmäla misstänkt barnsexhandel.

Vill du bidra till en värld fri från barnsexhandel? Som generalsekreterare för ECPAT Sverige får du en nyckelroll i att försvåra och stoppa handeln med barn.

Du leder det operativa och strategiska arbetet med påverkansarbete, informations- och kunskapsspridning samt driver viktiga samarbeten med näringslivet, civilsamhället och den samhällspolitiska omvärlden. Du har det övergripande ansvaret för personal-, resultat-, strategi- och verksamhetsutveckling. Du har stor frihet att tillsammans med styrelse samt medarbetare driva och utveckla ECPAT Sverige. Som generalsekreterare kommer du vara en ambassadör och talesperson för arbetet med att stoppa sexuella övergrepp mot barn.

Du rapporterar till styrelsen för ECPAT Sverige och placering är vid kontoret på Kungsholmen, Stockholm.

Vem är du?

 • Du är duktig på att leda och engagera andra människor och känner stolthet när ni lyckas tillsammans. Du som person tar ett stort personligt ansvar och har ett naturligt engagemang för att ständigt utveckla dig själv samt dina medarbetare.
 • Du gillar förändring och är själv med och bidrar till den.
 • Du vågar utmana, tänka nytt och är beredd att testa nya vägar.
 • Du tycker om att arbeta både strategiskt och operativt, dvs både visionärt och organisatoriskt perspektiv.
 • Du har gott omdöme, är beslutsför och innehar god självinsikt.

Kvalifikationer

Nödvändigt:

 • Gedigen ledarerfarenhet med fullt verksamhetsansvar
 • Påvisad erfarenhet av att driva organisatoriskt förändringsarbete
 • Erfarenhet av opinion- och påverkansarbete
 • Förståelse för och kunskap om samhällspolitik i ett brett perspektiv

Meriterande:

 • Erfarenhet av insamlingsarbete
 • Erfarenhet av kommunikativt arbete
 • Engagemang och kunskap om barnrättsfrågor

I den här rekryteringen samarbetar vi med K2 Search Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med Julian Firpo, julian.firpo@k2search.se / 076-545 40 20, Patrik Peter, patrik.peter@k2search.se / 070-977 55 80 eller Gabriella Huss, gabriella.huss@k2search / 070-868 58 45.

Intervjuer kommer att ske löpande så vill därför ha din ansökan snarast möjligt. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen både arbetspsykologiska tester och intervjuer samt bakgrundskontroll på slutkandidat.