Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sales Manager - Office Depot Sweden AB

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med det unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är Office Depot kontorets One Stop Shop vilket ger kunderna ett enklare kontorsliv. Office Depot erbjuder inte bara alla tänkbara förbrukningsvaror till kontoret, utan även möbler, profilprodukter, utskriftslösningar, kaffemaskiner och mycket mer. Oavsett om det är ett litet lokalt eller stort multinationellt företag kan Office Depot erbjuda anpassade och skräddarsydda lösningar avseende allt från sortiment, beställningar och leverans. Försäljningen i Sverige sker via säljkår, butiker, webshop och kundcenter. Företaget omsätter drygt 1 miljard sek och har ca 300 medarbetare. Mer information om Office Depot finns på www.officedepot.se.

Din roll som Sales Manager innebär att leda och inspirera samt driva försäljningen genom säljorganisationen för kundsegmenten Large och Medium business i Sverige och genom partners i Norden. Till din hjälp har du tre regionchefer, KAMar, ansvariga för områden som offentlig sektor, solutions samt återförsäljare. Du ser till att teamet framgångsrikt växer och underhåller relationer med kunder med fokus på mer komplext och värdeadderande säljarbete. Du ansvarar för att teamet når sina försäljnings- och tillväxtmål. I rollen fördelar du din tid emellan stöttning i pågående affärsprojekt, ledarskap, uppföljning av KPIer och finansiell uppföljning och analys. Du är delaktig i att ta fram och genomföra strategier för Sverige samt i utvecklingsprojekt för att nå en ännu mer framgångsrik försäljning.

Du kommer att rapportera direkt till VD Sverige samt vara del av den svenska ledningsgruppen. Rollen är placerad i Solna och en del resor inom Sverige kommer att krävas i tjänsten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en utmanande och omväxlande tjänst i ett fartfyllt företag med stort kundfokus i en internationell koncern. Du får ett stort mandat att inom det egna ansvarsområdet att driva utvecklingen av försäljningsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att leda framgångsrika säljorganisationer inom företagsförsäljning, gärna med erfarenhet av att leda genom chefer. Du har en god ekonomisk förståelse och erfarenhet av ekonomisk analys. Meriterande är erfarenhet från internationella bolag, snabbrörliga produkter och/eller erfarenhet av att driva förändringsarbete. Goda kunskaper i engelska är ett krav och du har någon form av eftergymnasial utbildning.

Kompetenser

För att lyckas väl i tjänsten så ser vi att du är stark inom följande kompetensområden;

  • Analys och problemlösning
  • Proaktiv kommunikation
  • Att coacha och utveckla andra
  • Genomföra förändringar
  • Energi och initiativkraft
  • Resultatorientering och ett kommersiellt fokus

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med ansvariga konsulter på K2 Search, Cecilia Fredriksson tel. 076-000 1812 eller Samuel Göranzon tel. 076-000 1874. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då urval sker löpande.