Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Socialchef Svedala kommun - Svedala Kommun

Svedala kommun ligger mitt i storstadsregionen med både Malmö, Lund och Köpenhamn inom nära räckhåll. Höga ambitioner inom omsorg och utbildning tillsammans med ett varierat utbud av upplevelser gör Svedala till den perfekta platsen. Hos oss arbetar du med spännande utmaningar och är med och bygger ett attraktivt samhälle för drygt 21 000 invånare.

Socialchef Svedala kommun

Är du en modern ledare som vill anta utmaningen att leda ett verksamhetsområde där kvalitet är ledordet och medborgaren står i fokus? Vill du göra skillnad på riktigt? Då har vi uppdraget för dig!

Verksamhetsområde Vård och Omsorg kännetecknas av god kvalitet och nöjda kommuninvånare. Vi grundar vårt arbete på övertygelsen att våra kommuninvånare ska kunna känna sig trygga, nöjda och få sina behov tillgodosedda utifrån det arbete som vi utför varje dag. Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska trivas, utvecklas och känna engagemang för sina arbetsuppgifter.

I ditt uppdrag är du ytterst ansvarig för verksamhetsområdet som helhet vilket bland annat innefattar äldreomsorg, individ- och familjeomsorg och LSS och socialpsykiatri. Tillsammans med din ledningsgrupp leder och utvecklar du verksamheten utifrån de politiska målen. Du är socialnämndens närmaste tjänsteman och ansvarar för förvaltningens ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljö och förväntas leda och utveckla förvaltningens verksamhetsområde med hög kvalitet och effektivitet.

I uppdraget ingår att, med fokus på brukare och klienter, kontinuerligt anpassa verksamheten till förändrade behov och förutsättningar. Under lång tid har verksamheten visat på goda resultat. Din uppgift blir att sätta fokus på att vidareutveckla den goda verksamhet som redan bedrivs och att göra så med ett stort mått av tydlighet och framtidstro. Fokusområden som ligger högt på agendan just nu är bland annat kompetensförsörjning, förbättringsarbete mot en kunskapsbaserad praktik samt digitalisering.

Samordning av verksamheter och samverkan med övrig kommunal verksamhet, myndigheter och civilsamhället kommer att utgöra andra viktiga byggstenar i ditt uppdrag.

Som socialchef ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp där alla, i en positiv och konstruktiv anda, tar ett helhetsansvar för kommunens utveckling och därigenom skapar största möjliga nytta för kommuninnevånarna.

Din bakgrund/profil

För att lyckas med uppdraget som socialchef har du en akademisk utbildning mot socialt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskap om ett eller flera inom vård och omsorgs verksamhetsområde, erfarenhet av strategiskt ledarskap och av att framgångsrikt driva förändringsarbete samt erfarenhet av att leda en komplex verksamhet. Du förstår den kommunala beslutsprocessen. Som person är du engagerad, trygg, tydlig och arbetar effektivt – även i motgångar och under press.

Vår strävan efter att hela tiden utvecklas gör att vi söker en nyfiken, handlingskraftig och resultatorienterad person. Ditt ledarskap präglas av personlig mognad, tydlighet och engagemang och du har en förmåga att inspirera dina medarbetare och bidra till deras kompetensutveckling. Du är en person som gärna sätter höga mål och effektiviserar genom organisering och struktur. Du stimuleras av att hitta lösningar, tänka nytt och har ett strategiskt tänkande där du ser till helheten. Du kan strukturera komplicerade frågor samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt.

Övrigt

Tjänsten är på heltid med placering i Svedala. Resor i tjänsten förekommer. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

I denna rekrytering samarbetar Svedala Kommun med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Lind på 076-525 90 40, Catharina Kramer 070-583 56 70 eller researchkonsult Linnea Lindroth på 076-525 38 59. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt