Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Senior Manager Solution Management - Toyota Material Handling Europe AB

Toyota Material Handling Europe är ett av världens största företag och en av världens största leverantörer av materialhanteringslösningar, såväl truckar som kringliggande produkter och tjänster. Toyota Material Handling har ca 9000 medarbetare i Europa i ett trettiotal säljbolag samt i utvecklings och tillverkningsenheter i Sverige, Italien och Frankrike. Vårt huvudkontor finns i Mjölby där vi också utvecklar och producerar smarta lösningar för materialhantering och unika truckar. På Lindholmen Science Park i Göteborg finns dotterbolaget Logistics Solutions (TMHLS) med ca 150 anställda som är en central del av utvecklings-och innovationsdelen inom Toyota Material Handling. Logistics Solutions utvecklar lösningar inom automation, telematik, mjukvaruutveckling samt lagerhantering. https://toyota-forklifts.eu/why-toyota/about-us/news-and-editorials/logistics-solutions-center/

Som Senior Manager för Solution Management på Logistics Solutions får du en nyckelroll med stora möjligheter att påverka företagets framgång. Rollen innebär ansvar för mål och strategier för Solution Management. Det krävs att vara nära marknaden och aktivt lyssna in behov och trender för att sätta en långsiktig plan för företagets produktportfölj. Det är en komplex roll med många kontaktytor både internt och externt exempelvis med R&D, Business Development och säljbolag samt leverantörer och kunder.

Du arbetar långsiktigt med strategier och affärsplan samtidigt som du medverkar aktivt på mässor samt övergripande driver affärsprojekt med god leveransprecision. En viktig del i rollen är att bestämma i vilken riktning utvecklingen ska ske samt planera och paketera lösningar som ska säljas till marknaden med både lönsamhet och högt kundvärde. Detta sker i en miljö med högt tempo och arbete med ständiga förbättringar.

I rollen ingår budget- och personalansvar för ett team av produktchefer i Göteborg och Mjölby. Rollen är placerad på Lindholmen i Göteborg men innehåller även resor inom Europa. Du rapporterar till Director för Logistic Solutions och ingår i ledningsgruppen.

Vi erbjuder

En utmanande tjänst i en spännande bransch där du får en strategiskt viktig roll med stora möjligheter att utveckla dig själv. Du får arbeta med business och teknik i framkant i ett globalt och stabilt företag. Arbetsuppgifterna är varierande och du arbetar med dedikerade och kreativa kollegor. Du får arbeta i en entreprenöriell miljö, vara med och vidareutveckla bolaget och därigenom skapa gemensam framgång.

För att lyckas i rollen

 • Har du arbetat med solution management/paketering av mjukvaruprodukter och relaterade tjänster
 • Är du affärsfokuserad och har erfarenhet av försäljning, helst i större globalt företag
 • Drivs du av att följa marknadens trender och snabba utveckling
 • Har du erfarenhet och gedigen kunskap av IT och mjukvaruutveckling
 • Är du en kommunikativ och coachande ledare
 • Tänker du strategiskt och har erfarenhet från arbete i ledningsgrupp
 • Är du självgående och van att arbeta agilt i en föränderlig miljö
 • Uppfattas du som förtroendeingivande, trygg och diplomatisk
 • Är du van att strukturera upp komplexa situationer inom marknad och teknik
 • Har du akademisk utbildning som ingenjör, ekonom eller annan relevant utbildning
 • Känner du dig trygg i att arbeta både på svenska och engelska

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB, Matilde Castoldi tfn 0735-21 65 01 eller Camilla Helgesson 0766-202919. Ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt. Välkommen med din ansökan, intervjuer sker löpande. Sök tjänsten på www.k2search.se