Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Communications Director - Civil Rights Defenders

Civil Rights Defenders är en oberoende expertorganisation. Organisationen bildades 1982 i Stockholm med syfte att försvara de mänskliga rättigheterna, och då i synnerhet de medborgerliga och politiska rättigheterna, och stärka utsatta människorättsförsvarare. Organisationen arbetar i några av världens mest repressiva länder och regioner där man tillsammans med lokala krafter kämpar för långsiktig och hållbar förändring. Civil Rights Defenders är också verksamma i Sverige för att ta ett ansvar för de mänskliga rättigheterna även på hemmaplan.
För mer information, besök https://www.civilrightsdefenders.org/sv/

Civil Rights Defenders befinner sig i ett expansivt skede och som deras nya kommunikationschef kommer du ansvara för att utveckla och modernisera organisationens marknadskommunikation, både nationellt och internationellt. Det här är en nyckelroll i verksamheten.

Ledningen har våren 2018 slagit fast inriktningen för Civil Rights Defenders kommunikation, som syftar till att stödja organisationens expansion och tillväxt. Den strategin behöver du som chef tillsammans med medarbetare fortsätta att utveckla och genomföra. Omvärldens kännedomen om Civil Rights Defenders ska öka och kommunikationskanalerna om civila och politiska rättigheter, främst de digitala, ska utvecklas för att nå ut till nya målgrupper.

Rollen
Rollen som kommunikationschef kräver ett stort strategiskt och operativt engagemang i en internationell miljö. Du kommer att arbeta i nära samarbete med de programansvariga för organisationens kontor spridda i olika världsdelar.

Din roll kommer även samarbeta med de funktioner i organisationen som arbetar med intäkterna från offentlig sektor, privata givare samt från näringslivet. Det kräver flexibilitet och engagemang.

Kommunikationsavdelningen ansvarar för att organisationens ska nå ut till relevanta målgrupper. Kommunikationsarbetet ska fortsätta att utvecklas och bli än mer proaktivt och synkroniserat, vilket du som ledare skapar genom både engagemang och struktur.

Tillsammans med tre medarbetare kommer du att fortsätta arbete med att utveckla Civil Rights Defenders kapacitet och processer inom kommunikation. Strategin innefattar påverkan och opinion, varumärke, sociala kanaler, webb, press/media, kampanj, rapporter, marknadsmaterial, och även interna processer för kommunikation.

I din roll som kommunikationschef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till Executive Director.

Att arbeta på Civil Rights Defenders
Genom att arbeta på Civil Rights Defenders bidrar du till att göra skillnad i världen, att försvara de mänskliga rättigheterna. Eftersom Civil Rights Defenders står inför en tydlig expansion och internationellt tillväxt på befintliga och nya marknader får du möjlighet att vara en del av organisationens vidareutveckling. I rollen som kommunikationschef får du stor möjlighet att stärka kännedomen kring Civil Rights Defenders samt kommunikationsavdelningens ramverk och kultur.

Vem är du och vad drivs du av att göra?
Du har gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete med internationell praktik och du har utvecklat kommunikationsstrategier som tydligt bidragit till att en organisation fått en framträdande position med hög marknadskännedom kring sitt varumärke. För att trivas i vår arbetsmiljö ser vi att du är tydligt samhällspolitiskt intresserad och initierad. Du tycker om och har lätt för att ta in ny kunskap.

Du har stor egen erfarenhet av ledarskap och vi ser att du har arbetat inom den idéburna verksamhetsnära sfären, gärna med erfarenhet av mänskliga rättigheter. Varumärkesarbete, opinionsbildning samt relation till press och media är tydliga ingredienser i din kompetens och du har god förståelse för strategiarbete. Du har en akademisk utbildningsbakgrund. Tjänsten är baserad i Stockholm men internkommunikationen sker till största delen på engelska. Därför är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift.

Som ledare har du integritet och är tydligt entusiasmerande och empatisk med ett genuint intresse och en tro på människor. Du har ett stort driv till att förverkliga målbilder, skapa effektiva arbetsprocesser med delaktighet och engagemang. Som medarbetare är du pålitlig, entusiastisk och lojal med uppdraget; du identifierar utmaningar men tänker lösningar. Du har förmåga att verka i en omvärld där du ställs inför komplexa frågeställningar och beslut. Din nyfikenhet hjälper dig och andra att hela tiden utveckla och förbättra.

Civil Rights Defenders samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta: Gabriella Huss, rekryteringskonsult, gabriella.huss@k2search.se, tel. 0708-68 58 45.

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt. Sista ansökningsdag den 22 juli. Urval och kallelse till intervjuer kommer att ske efter vecka 32.