Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Business Controller - Lekolar AB

Lekolar vill väcka lusten att lära genom att utveckla lärande miljöer för barn och ungdomar.

Lekolar har sitt ursprung i BRIO AB. 2004 köpte Lekolar AB det bolagiserade affärsområdet BRIO Educational med den uttalade ambitionen att utveckla verksamheten. Lekolar ägdes då av en fond inom Procuritas. Som svar på de krav kommunerna ställer så har verksamheten ökat kraftigt. I dag är man marknadsledare i hela Norden på pedagogiska hjälpmedel, leksaker, inredning och förbrukningsartiklar till skolor och förskolor. I gruppen ingår numera danska Rabo, finska Printel samt Sundo skolmöbler. Lekolar finns i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Man har 300 medarbetare och omsätter cirka 1 miljard kronor.

Med mer än 20 000 produkter är Lekolars sortiment marknadens bredaste. Varje produkt är noga utvald för att leva upp till de pedagogiska och praktiska krav kunderna har rätt att ställa. Man lägger stort fokus vid kvalitet, säkerhet och pris.

Verktyget för att väcka lusten att lära och få varje unge att blomma är Lekolars affärsidé:

”Vi skapar värde för skolor och förskolor i Norden genom att på ett effektivt och prisvärt sätt tillhandahålla de produkter, verktyg och inredningar de behöver för att kunna driva och förbättra sina lärande miljöer.”

Vill du vara med på Lekolars spännande fortsatta resa och vidareutveckla verksamheten utifrån befintlig affär men även genom kommande förvärv? Lekolar söker affärsinriktade, drivna, analytiska Business Controllers till Huvudkontoret i Osby.

Detta är en viktig nyckelroll där du kommer att vara en del av Lekolars nordiska Controller team. Du har som uppgift att stödja våra affärsområden, Möbler och Play, med information avseende viktiga nyckeltal för verksamhetens fortsatta positiva utveckling. Controlling teamet på Lekolar utarbetar vidare strategier för Business Intelligence, koordinerar rapporter och analyser mellan våra olika landsverksamheter. För närvarande pågår ett arbete kring att utveckla det löpande rapporteringsförfarandet vilket kommer att möjliggöra ett ökat fokus kring uppföljning och analys för de olika verksamheterna.

Utmaningen

Lekolar befinner sig i en mycket spännande tillväxtfas omfattande både organisk tillväxt och förvärv. Företaget har starka ägare och god tillgång till kapital i syfte att verkställa sin aggressiva utvecklingsresa. Att vara ett finansiellt affärsstöd för verksamheten med fokus på viktiga nyckeltal och en kontinuerlig uppföljning blir en av de avgörande faktorerna för att lyckas.

Din bakgrund/profil

  • Du har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
  • Du har jobbat med transaktionsrelaterad, ekonomisk uppföljning
  • Du har ett projektdrivet arbetssätt kopplat till god struktur, detaljseende och noggrannhet
  • Du är affärsinriktad
  • Du är energisk, rak och tydlig
  • Har du erfarenhet att jobba med Qlickview är det en fördel

Är du den vi söker?

Det är viktigt att du trivs i en dynamisk verksamhet där utvecklingen går snabbt. Lekolar växer snabbt, det är ett högt tempo och organisationen präglas av energi och ”hunger”. Lekolar är idag Osbys största arbetsgivare och man är idag representerad i en rad andra länder.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Lekolar får du jobba med en utvecklingsresa, i nära samarbete med de olika verksamheterna. Du får också en möjlighet att jobba utifrån ett nordiskt perspektiv. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och ditt driv.

Övrigt

Tjänsten är på heltid med placering på huvudkontoret i Osby.

I denna rekrytering samarbetar Lekolar med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catharina Kramer på 0705835670 eller researchkonsult Linnéa Lindroth på 0765253859. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Kort om Lekolar

Lekolar ägs sedan februari 2017 av Nalka. Nalka (www.nalka.com) investerar i nordiska rörelsedrivande bolag där vi som engagerad ägare kan stärka bolagens konkurrenskraft samt bidra till dess utveckling. Innehavshorisonten är långsiktig utan begränsningar i tiden.

Nalka ägs av Interogo Holding.

VD för Lekolar är idag David Persson.