Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef till enheten för Nukleärt säkerhetsskydd - Strålsäkerhetsmyndigheten

Strålsäkerhetsmyndigheten har ett samlat ansvar inom områdena strålskydd, kärnsäkerhet och nukleär icke-spridning. Myndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning, nu och i framtiden. Det gör vi genom att utforma regler och pröva tillstånd för verksamheter med strålning samt bedriva tillsyn mot verksamhetsutövare.

Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Till Stålsäkerhetsmyndigheten kontor i Katrineholm rekryterar vi en enhetschef som kan leda arbetet inom säkerhetsskydd av kärnteknisk verksamhet m.m.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef har du både verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för planering, uppföljning och rapportering samt för utveckling av verksamheten. Personalansvaret innebär bl.a. att du är lönesättande chef och att du ansvarar för arbetsmiljö, arbetsplatssamverkan och kompetensutveckling inom enheten. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du med helhetssyn och ett gemensamt ansvarstagande förväntas bidra aktivt till Strålsäkerhetsmyndighetens mål och utveckling.

Enheten ingår i avdelningen för radioaktiva ämnen och består av sex medarbetare med kompetens inom fysiskt skydd och informationssäkerhet. Enheten finns i dag i Solna men under 2018 påbörjar myndigheten arbetet med att etablera och utveckla verksamheten i Katrineholm.

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar med ett riskbaserat synsätt som grund för regelutveckling, utredning och tillsyn av säkerhetsskyddet vid kärntekniska anläggningar och andra verksamheter i syfte att förhindra intrång, sabotage eller annan påverkan som kan medföra skadlig verkan av strålning. Myndigheten initierar och finansierar också forskning inom området. Enhetens uppgifter genomförs i nära samverkan med andra myndigheter och innebär en hel del internationellt samarbete.

Du kan komma att krigsplaceras samt ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär registerkontroll och krav på svenskt medborgarskap. Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Är du den vi söker?

Som enhetschef har du förmåga att leda, utveckla och företräda verksamheten.

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk utbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet och kunskap inom enhetens sakområde
 • erfarenhet som chef med personalansvar
 • goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
 • en bakgrund inom säkerhetsskydd, främst fysisk säkerhet och/eller informationssäkerhet, alternativt från kärnsäkerhetsområdet.

Meriterande är erfarenhet av:

 • kärnteknisk verksamhet
 • internationellt arbete
 • myndighetsutövning
 • de lagar och föreskrifter som styr Strålsäkerhetsmyndighetens verksamhet

För att fungera bra i rollen som enhetschef ska du vara trygg i din ledarroll och ha god förmåga att:

 • se helheten och arbeta strategiskt
 • få medarbetare att växa
 • vara drivande och kreativ
 • agera som en förebild utifrån vår värdegrund
 • samarbeta
 • möta allmänhet och medier

Strålsäkerhetsmyndighetens chefsprofil är inriktad på det utvecklande ledarskapet. Vi lägger därför stor vikt vid dina ledaregenskaper.

Att jobba hos Strålsäkerhetsmyndigheten

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Myndighetens drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Hos Strålsäkerhetsmyndigheten får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Myndigheten har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. Kontoret idag finns vid Solna strand nära Stockholm. Den 1 oktober 2018 kommer myndigheten att ha verksamhet i både Katrineholm och Solna. Den aktuella tjänsten är placerad i Katrineholm.

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med Julian Firpo, 076-545 40 20, eller Samuel Göranzon, 076 000 18 74.

Intervjuer kommer att ske löpande så vill därför ha din ansökan snarast möjligt. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen både arbetspsykologiska tester och intervjuer samt bakgrundskontroll på slutkandidat.

Märk din ansökan med diarienr SSM2018-3069.

Mer om Strålsäkerhetsmyndigheten:

Besök vår webbplats och se våra filmer där medarbetare berättar.