Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Informationssystem - Rusta AB

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av funktionella och trendriktiga hem- och fritidsprodukter som ger många människor mycket för pengarna. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta totalt 140 varuhus i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning. Rusta har ca 2,300 medarbetare i 7 länder: Sverige, Norge, Finland, Tyskland samt sourcing-kontorer i Kina, Vietnam och Indien. Rusta är inne i en fantastisk expansionsfas med stark tillväxt på alla marknader via både existerande varuhus och nyetableringar. I år förväntas omsättningen uppnå cirka 7 miljarder kronor.

Rusta söker en erfaren Chef för Informationssystem, gärna med kunskap inom retail. Som Chef för Informationssytem ansvarar du för att förändringsprojekt utvecklas i linje med företages vision och affärsmål. Vidare säkerställer du det strategiska ansvaret för system och applikationer för hela Rusta inom både förvaltning och projekt. I rollen ingår ett strategiskt och operativt ansvar så att Rusta har ett ändamålsenligt och välfungerade applikationsstöd. Du inspireras av att jobba tätt tillsammans med den operativa verksamheten för att kontinuerligt förbättra lösningar och driva användar- och affärsnytta. Det innebär att du säkerställer att den dagliga driften fungerar inom IT-applikationer samt proaktivt minimerar IT-risker. Din uppgift är att på ett kostnadseffektivt sätt alltid leverera och upprätthålla de tjänster, den support och den servicenivå som är överenskommen mellan IT och verksamheten. rar och leder organisationen samt följer upp målsättningar. Du sitter även med i IT-avdelningens ledningsgrupp där du stödjer i IT-strategiska frågor.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att ansvara för inköp av IT-tjänster samt följa upp och kontrollera leverantörsavtal. Du arbetar med att utbilda och agera handledarstöd i företagets system och applikationer i samband med uppgraderingar samt i den dagliga driften. Vidare leder, driver och samordnar du IT- och utvecklingsprojekt och deltar i verksamhetsutvecklingsprojekt med IT-påverkan.

Som Chef Informationssystem hos Rusta kommer du bli en del av ett dynamiskt företag med högt tempo som fortfarande präglas starkt av sitt entreprenörskap. Då Rusta sätter stor tilltro till sin personal, kommer du få hög grad av frihet att själv kunna forma din roll, där dina idéer och ditt arbete värderas högt. Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. De fungerar som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som ledstjärna i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

  • 3-5 års erfarenhet som IT-chef med personalansvar eller motsvarande befattning; detaljhandeln och i internationell miljö.
  • Erfarenhet av drift och förvaltning av administrativa system såväl som verksamhetsanpassade system som datalager och beslutsstöd.
  • Erfarenhet av att leda en beställarorganisation i en outsourcad IT-driftmiljö samt egna utvecklingsteam.
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda strategiska och operativa utvecklings- och förändringsprojekt.
  • Erfarenhet av förhandlingar, upphandlingar och förvaltning av avtal.
  • Proaktivitet/initiativtagande till att genomföra förändringar och förbättringar.
  • Som person är du affärsorienterad, drivande, utvecklingsinriktad, noggrann, rak i din kommunikation samt kundorienterad.
  • Universitets- eller högskoleutbildning som civilingenjör eller ekonomi med inriktning mot IT/data eller motsvarande.
  • God kunskap i svenska och engelska, i tal och skrift.

Rusta samarbetar med K2 Search i den här rekryteringen. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Martin Svedar på martin.svedar@k2search.se eller Samuel Göranzon på samuel.goranzon@k2saerch.se . Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.