Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of Operations - Coromatic AB

Coromatic är specialiserade på att bygga tekniskt avancerade lösningar för verksamhetskritiska anläggningar (critical facility solutions). Med hjälp av ständig tillgång till kraft och datakommunikation ser Coromatic till att organisationer kan hålla sin verksamhet igång, utan avbrott, dygnet runt. Coromatic tar ansvar för hela processen, från koncept och planering till underhåll. Coromatic-koncernen omsätter ca 1.4 miljarder (i Sverige 750M). Den svenska organisationen består av ca 300 medarbetare. Till affärsområdet EMP (Emergency Power) med placering i Östersund söker vi nu en Head of Operations.

Inom EMP Operations & Technology samlar affärsområdet Power sin leverans- och utvecklingssida inom reservkraft, vilket innebär att enheten för Power bygger, köper in och levererar allt som skall installeras i alla reservkraftprojekt som Coromatic bygger i Sverige och även delvis i Norden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som Head of Operations för EMP blir bland annat att:

  • vidareutveckla Coromatics affär i syfte att skapa fler lönsamma erbjudanden och att göra dessa tillgängliga för den svenska och nordiska marknaden
  • effektivisera arbetssätt och processer inom produktionsenheterna i Östersund och Halmstad där hela produktionskedjan från systemdesign, projektering, produktion, projektledning och installation/drift berörs.
  • integrera de båda enheterna i Östersund och Halmstad så att största möjliga synergier och full harmonisering uppnås.

I rollen ingår personal- och budgetansvar samt att i övrigt säkerställa att de samlade resurserna används på ett effektivt sätt inom affärsenheten. Som Head of Operations ansvarar du för en grupp på cirka 35 personer vilka utgår från Halmstad och Östersund. Du har ett starkt affärs och utvecklingsfokus, drivs av att leda människor och att vara en nyckelperson inom en organisation med ett stort fokus på kund, affär och måluppfyllelse. Du ingår även i ledningsgruppen inom Power, vilken består av sex personer.

Som Head of Operations hos Coromatic kommer du bli en del av ett kunskapsintensivt företag med stor tilltro till varje individs förmåga samt med en stark gemenskap. Kulturen på Coromatic är inkluderande, prestigelös och öppen. Du får en nyckelroll i ett framgångsrikt bolag som räddar liv och kraftigt bidrar till att upprätthålla många av samhällets grundläggande funktioner.

Kvalifikationer

  • Flerårig ledarerfarenhet med förmåga att motivera, entusiasmera och att skapa teamkänsla
  • Erfarenhet av att driva projektstyrd verksamhet inom elkraft, industri eller montage
  • God kunskap i svenska och engelska, i tal och skrift

Som person är du utvecklingsinriktad, analytisk, ansvarstagande och prestigelös

Coromatic samarbetar med K2 Search i den här rekryteringen. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Jesper Olsson på jesper.olsson@k2search.se , Ulf Lindén på ulf.linden@k2saerch.se eller Johanna Nyrén på johanna.nyren@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.