Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Regionchef Västra Svealand - SKOGSSÄLLSKAPET

Skogssällskapet är en fristående aktör i skogsnäringen. I mer än hundra år har vi arbetat för en hållbar utveckling i skogen. Våra skogsförvaltare sköter skog åt privata och offentliga skogsägare i Sverige, Finland, Lettland och Litauen. I Sverige har vi kontor över hela landet – från Vilhelmina i norr till Hässleholm i söder. Vi sköter skogen utifrån varje ägares egna mål och har inga ägarintressen i industrier. Skogssällskapet äger också egen skog. Vinsterna från förvaltningen av egen och kunders skog återinvesterar vi i kunskapsutveckling. Varje år delar vi ut mellan 15 och 20 miljoner kronor, vilket gör oss till en av Sveriges största privata finansiärer av forskning om skog och naturvård.

Läs mer om Skogssällskapet på www.skogssallskapet.se

Rollen som regionchef Västra Svealand innebär ett övergripande ansvar för verksamheten i regionen, med kontor i Västerås, Sunne, Falun och Smedjebacken. Regionchefen kommer att ha placering på ett av dessa kontor. I regionen arbetar, förutom regionchefen, fem skogsförvaltare och en produktions- och virkesansvarig. Regionchefen ansvarar för försäljning och utförande av förvaltningstjänster, virkesproduktion och virkesförsäljning, budget, uppföljning och resultat av verksamheten i regionen. Man har fullt personalansvar för samtliga medarbetare, man ska leda och coacha dem för att stärka det interna samarbetet och öka regionens lönsamhet genom proaktiv försäljning.

Rollen rapporterar till VD för Skogssällskapet. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi erbjuder

Som regionchef inom Skogssällskapet har man en nyckelroll i den förändringsresa bolaget står inför. En ny organisation sjösätts och vissa organisations- samt kulturförändringar sker. Rollen vi erbjuder är mycket spännande med stora inslag av försäljning, resultatansvar samt affärsmässiga relationer. Regionchefen utgör ett viktigt nav i det interna och externa kontaktnätet I rollen ingår ansvar för att utveckla arbetssätt, coacha teamet samt leda arbetet inom regionen mot de mål som är uppsatta.

Rollen som regionchef är en unik möjlighet att vara med och driva den förändringsresa som nu är startad. Det är en roll som kommer att ha stora möjligheter att påverka bolagets utveckling i enlighet med den strategi som nu lanseras.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av försäljning, gärna nätverksbyggande
 • Tidigare erfarenhet från leverantörer av kvalificerade tjänster, gärna inom miljö/hållbarhet
 • Ledarerfarenhet är mycket meriterande
 • Branscherfarenhet är meriterande, men inte ett krav
 • Starkt intresse och engagemang för skogsbranschen är viktigt
 • Relevant högskoleutbildning, troligtvis inom området
 • Vana vid teamarbete
 • Coachande och utvecklande ledarstil
 • Drivande och uthållig
 • Resultatorienterad
 • Duktig på att kommunicera

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Lena Serner på K2 Search AB, tel. 070-290 09 95 eller Jon Spjuth 076-525 38 52. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se