Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Renhållningsverksamheten - LUNDS KOMMUN

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och öppenhet. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds Kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Lunds Renhållningsverk ansvarar på uppdrag av kommunfullmäktige för avfallshanteringen i Lunds Kommun. Verksamheten är inriktad på att erbjuda kunderna miljöanpassade helhetslösningar inom återvinning och avfallshantering. Lunds Kommun har rankats som årets återvinningskommun samt årets avfallshanteringskommun som nummer ett i landet 2018. Miljö och kvalité är ledstjärnor i arbetet och ledningssystemet är certifierat enligt ISO 14 001, ISO 9001 och OSHAS 18001. Läs gärna mer på www.lund.se

Chef för renhållningsverksamheten, Lunds kommun

Vi söker nu en ny chef för Renhållningsverksamheten som med ett gott ledarskap och ny energi tar ansvar för och driver den fortsatta utvecklingen av verksamheten mot tydliga mål och höga ambitioner.

Detta är en operativ ledarroll med övergripande ansvar för att modernisera Renhållningsverksamheten och optimera produktionen. Rollen ska även driva och utveckla arbetet med projektet Ett Lund, som främjar ett gemensamt Lund och bland annat skapar synergier mellan olika förvaltningar. En del i rollen är att se verksamheten i ett större perspektiv, inte enbart som renhållning, utan som ett hållbarhetsarbete ur ett ekologiskt perspektiv och som en del av Lunds Kommuns kretslopp, utveckling och ekonomi. Rollen rapporterar till nämndens styrelse – Renhållningsstyrelsen.

Övergripande ansvarsområden

Rollen har fullt verksamhets- och budgetansvar för Renhållningsverksamheten som består av ca 105 anställda. Vi söker en coachande, stöttande och inspirerande ledare som är duktig på att skapa ett bra klimat och en stark vi-anda. Då Renhållningsverksamheten är en relativt liten verksamhet är det extra viktigt att skapa en helhet och ett samspel i organisationen med ett öppet och trivsamt klimat.

Rollen förväntas vara ett bra stöd till cheferna i organisationen och att arbeta genom dessa duktiga ledare och stödfunktioner. Du kommer att driva den pågående utvecklingsresan vilket bland annat innebär att arbeta med teknikutveckling, digitalisering och automatisering av olika processer. Denna verksamhet bedriver mycket projektarbete, oftast i samverkan med andra aktörer, organisationer, kommuner och förvaltningar, så det är viktigt att vara en lyhörd lagspelare. Andra förekommande ansvarsuppgifter i rollen är att förstärka och koppla Renhållningsverksamheten till övrigt miljöarbete i kommunen samt värna om stadsutvecklingen i samverkan med andra förvaltningar. Du kommer även att representera Renhållningsverksamheten i externa sammanhang.

Din bakgrund/profil

Du är en erfaren ledare med ett starkt intresse för människor och ledarskap. Du är produktionsorienterad med stor vana av att optimera produktion och kunskap inom produktionslogik och logistik. Du är hängiven till miljöfrågor, van vid att arbeta i en värdeburen organisation och vi ser gärna att du har erfarenhet av miljöstrategi med kretsloppinriktning. Erfarenhet av kvalitets-, utvecklings-, process- och förändringsarbete är också viktiga faktorer. Du har dokumenterade kunskaper inom arbetsmiljö och arbetsrätt. Detta kan vara ditt första uppdrag inom en politiskt styrd verksamhet, men det är givetvis viktigt att du har ett intresse för att verka i en. Vi ser gärna att du kommer från det privata näringslivet, har ett starkt samhällsintresse samt har stor vana vid att samverka brett. Vi ser även att du har en akademisk examen.

Är du den vi söker?

Viktiga egenskaper i denna roll är att du är en stabil, lyhörd och driven ledare som är beslutsmässig med en förmåga att delegera och skapa tillit. Du har ett starkt engagemang och värdesätter ett gott samarbete, såväl internt som med externa samarbetspartners. Rollen kräver strategisk höjd men även att du är analytisk, strukturerad och noga med att säkra leveransen samt har ett långsiktigt tänk och ett helhetsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Vi erbjuder dig

Lunds Kommun ligger i framkant inom hållbarhet och du erbjuds möjlighet att arbeta i en kommun med ett starkt varumärke, förknippat med hög kunskapsutveckling och innovation. Det finns en stor ambitionsnivå från politiken och en bred samsyn samt engagerade invånare med höga förväntningar.

Den nya visionen; Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet är utgångspunkten för kommunens styrning. Tillsammans med förhållningssätten och kommunens grunduppdrag ska den genomsyra allt arbete som utförs i kommunen. Visionen är en språngbräda och ledstjärna både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga, strategiska utvecklingen. Visionen är också en viktig del av Ett Lund, styrmodellen i Lunds Kommun.

Lunds Kommun har en mix av storkommunens frågor kopplade till bland annat forskning och internationellt näringsliv, men även den lilla kommunens närhet till beslut.

För rätt person finns det möjligheter att växa inom kommunens organisation med större ansvar på sikt. Vi söker dig som vill ta dig an denna utmaning och bidra med din erfarenhet, din personlighet, ditt driv och starka engagemang för hållbarhetsarbete.

Övrigt

Lunds Kommun strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

I denna rekrytering samarbetar Lunds Kommun med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig researchkonsult Johanna Mattsson 0735-216 500. Då urval, intervjuer och tester sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan snarast. Sista ansökningsdag är 2019-02-15. K2 Search strävar efter att behandla alla kontakter och ansökningar konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!