Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Marketing manager – fokus Norden - Nederman Nordic AB

Nederman erbjuder produkter och lösningar för industriell luftfiltrering som bidrar till en ren och säker arbetsmiljö, minskar miljöpåverkan och effektiviserar produktionen. Den yttersta målsättningen är att skydda människor, miljö och produktion från skadliga effekter av industriella processer. På så sätt bidrar Nederman till att skapa säkra arbetsplatser, effektiv produktion och betydande miljövinster.  

Nederman har en lång historia. Företaget grundades 1944 av Philip Nederman, en pionjär inom luftrening för att förbättra arbetsmiljön på fabriker och skydda industriarbetare mot hälsofarliga luftföroreningar. Nederman har fortsatt att utveckla produkter, system och tjänster, och har idag marknadens mest kompletta utbud av produkter och tjänster som skyddar människor, miljö och produkter mot de skadliga effekterna av industriella processer.

Vill du vara med och stötta oss på Nederman i vår fortsatta framgång och vidareutveckla hur vi strategiskt och operativt arbetar med vår närvaro på den nordiska marknaden?

Du blir en nyckelspelare som kommer att stötta både vår ledning i Norden såväl som ansvarig för försäljning och distribution. Du kommer att ansvara för både strategiska och operativa arbetsuppgifter i syfte att agera mer proaktivt och strukturera vår marknadsföring samt förbättra vår marknadsnärvaro.

Detta är en viktig roll då man inför fortsatt expansion på den nordiska marknaden behöver stärka marknadsnärvaron, öka generering av leads och närvaron i Sociala media för att säkra framgång och affärer för bolaget.

Du kommer även vara del i Nedermans varumärkesbyggnad med en tydligare cleantechinriktning med budskapet att man är ett passionerat företag inom sitt område där man hjälper sina kunder med ren luft.

Du kommer att ingå i den globala marknadsorganisationen inom Division Nederman och rapportera till VP Partner Sales and Marketing och jobba mot ledningen i det nordiska bolaget samt serva andra delar i divisionen gällande internationella projekt så som bland annat mässor och events.

 

Rollen är bred och det förväntas att du har en strategisk förmåga och har förutsättningar och personlighet att föra en dialog med ledningsgruppen i Nederman Nordic. Det är viktigt att du har en mognadsgrad att kunna planera årets marknadsplan, argumentera avseende förslag till strategier och genomförande samt, inte minst, utföra planerade aktiviteter. Du ska för den Nordiska verksamheten ansvara för marknadsföring i samtliga kommunikationskanaler, hantera sälj – och marknadsrelaterad information samtidigt som du ska säkra funktionalitet i webbsida.

För ditt stöd finns bland annat liknande roller i andra länder där Nederman har verksamhet med ambitionen att skapa en ”Community” för benchmarking av marknadsaktiviteterna länderna emellan.

Utmaningen

Utmaningen i rollen ligger i förmågan att hantera en dialog som ena dagen handlar om väldigt praktiskt inriktade lösningar för att genomföra en aktivitet med Nedermans säljare någonstans i världen för att i nästa stund handla mer om en strategisk genomlysning av kommande års marknadsplan med ledningsgruppen för att på rätt sätt möta konkurrensen.

Din bakgrund/profil

  • Du har ca 3- 5 års erfarenhet av liknande roll
  • Marknadsutbildning, universitet, högskola eller motsvarande
  • Du ska ha en affärsmässig förmåga och kunna förstå och driva uppföljning av för tjänsten erforderliga KPI:er
  • Du ska ha erfarenhet från att jobba med digital marknadsföring och kampanjer via sociala media. Det är även viktigt att du har erfarenhet från att jobba med sökordsoptimering.
  • Som person har du mycket energi, du ska vara passionerad för ditt uppdrag, kunna hantera olika interna uppdragsgivare, vara mogen att kunna föra en dialog på ledningsnivå med tydliga rekommendationer för beslut avseende framtagna strategier.
  • Du ska ha mycket god kommunikationsförmåga, vara motiverande samt en stor portion med social kompetens.
  • Du ska kunna hantera något av de förekommande designprogrammen för snabba egna uppdrag – företrädelsevis Adobe.

Är du den vi söker?

Du ska ha en stark personlighet med mycket energi, du ska vara nyfiken och kreativ. Det är viktigt att du är proaktiv och har förmågan att kunna argumentera för dina idéer och driva igenom dem i dialog med ledning och säljkår. Du ska ha kompetens och erfarenhet att förstå affärsplan och omvandla den till en marknadsplan med erforderliga aktiviteter för att uppnå mål och syften.

Vi erbjuder dig

Nederman befinner sig just nu i en mycket spännande fas där vi gör många investeringar för att utveckla vår position på marknaden. För rätt person innebär detta att man har stora möjligheter att vara med och påverka Nedermans framgång i detta även på ett internationellt plan.

Övrigt

Tjänsten är på heltid med placering i marknadsavdelningen för Division Nederman på huvudkontoret i Helsingborg. Resor i tjänsten förekommer.

I denna rekrytering samarbetar Nederman med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catharina Kramer på 0705-835670 eller researchkonsult Linnéa Lindroth på 0765-253859. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Kort fakta om Nederman

Nederman är ett av världens ledande företag som tillverkar och säljer produkter och tjänster inom den miljötekniska sektorn med fokus på filtrering av luft i industriell miljö. Företagets produkter och tjänster bidrar till att minska miljöpåverkan, att skapa en säker och ren arbetsmiljö och att förbättra produktiviteten. Nederman erbjuder kompletta lösningar bestående av teknik, design, driftsättning, installation, utbildning samt produkter och tjänster för eftermarknaden. Försäljningen sköts via Nedermankoncernens egna säljkontor och distributörer i över 50 länder. Produktionen sker i 12 länder spridda över fem kontinenter. Nederman Group är listat på Nasdaq Stockholm Mid Cap och har ca 1.900 anställda. För mer information, besök vår hemsida www.nederman.se.