Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Total Solution - Ramirent AB

Ramirent är ett av Europas största maskinuthyrningsbolag med marknadsledande positioner och närmare 300 kundcenter i Norden (80 kundcenter i Sverige) samt i Central- och Östeuropa. Ramirent-koncernen är verksam i 10 europeiska länder, Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen. I Ryssland och Ukraina opererar de genom det 50% ägda joint venturebolaget Fortrent. Bolaget erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster relaterade till uthyrning av maskiner samt utrustning för bygg- och industrisektorn. Ramirent är noterat på Helsingforsbörsen. Företaget omsatte 2017 2.3 miljarder och hade ca 700 anställda.

Rollen

Affärsområdet Solutions är en satsning inom Ramirent som kan komma att revolutionera hela byggindustrin. Detta genom att på ett för branschen nytt sätt förtydliga och med en effektiv metodik ta ett helhetsgrepp kring de temporära lösningar som uppstår i samband med en etableringsentreprenad. Med hjälp av ”temporära fabriker” tar man ett totalansvar för all logistik, säkerhet, maskiner mm. Ramirent bidrar därmed till ökad tidseffektivitet och produktivitet, förbättrad resursbeläggning, ökade projektmarginaler, ökad säkerhet samt minskad miljöpåverkan.

Som Chef för Total Solution ansvarar du för att styra, leda och utveckla enheten med ansvar för alla ingående projekt. Huvuddelen av din tid kommer du att lägga på att vara ute hos kunderna för att missionera och höja kunskapen inom området. Du blir en avgörande kraft för att öka kompetensen i branschen och kommunicera fördelarna med den ”temporära fabriken”. Du ansvarar för leverans, finans och personal för hela enheten som i dagsläget inkluderar två mycket stora uppdrag i Stockholm; Urban Escape och Sergel med ytterligare, både stora och lite mindre, uppdrag på väg in.

Vi erbjuder

Detta är en mycket viktig roll där du blir nyckelspelare i den fortsatta utvecklingen av affärsområdet. Med hjälp av din innovationsvilja, lösnings- och affärsförståelse bidrar du till nya kundprojekt och skapar på så sätt mervärde både internt och för kund. Du kommer in i en stark expansionsfas i ett etablerat välmående företag där man verkligen satsar på detta nya affärsområde.

Vem är du?

Du brinner för innovation, komplex lösningsförsäljning och kundnytta. Du lockas av att få driva utvecklingen och sätta en ny standard i en traditionell bransch. Du har en stark egen motor och är övertygad om att långsiktigt strategiskt försäljningsarbete kombinerat med en stor dos tålamod ger resultat. 

Krav

  • Gedigen erfarenhet från byggbranschen eller närliggande bransch (som leverantör eller kund)
  • Ledarskapserfarenhet
  • Affärs- och säljerfarenhet med fokus på komplex lösningsförsäljning
  • Finansiell förståelse
  • Akademisk examen

Personliga egenskaper

  • Starkt affärsdriv
  • Flexibel och entreprenöriell
  • Självgående
  • Förändringsbenägen
  • Teamorienterad

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt och vi behöver din ansökan omgående. Eventuella frågor mailas till ulf.linden@k2search.se eller elin.svedberg@k2search.se