Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Projektstöd - Ramirent AB

Ramirent är ett av Europas största maskinuthyrningsbolag med marknadsledande positioner och närmare 300 kundcenter i Norden (80 kundcenter i Sverige) samt i Central- och Östeuropa. Ramirent-koncernen är verksam i 10 europeiska länder, Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen. I Ryssland och Ukraina opererar de genom det 50% ägda joint venturebolaget Fortrent. Bolaget erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster relaterade till uthyrning av maskiner samt utrustning för bygg- och industrisektorn. Ramirent är noterat på Helsingforsbörsen. Företaget omsatte 2017 2.3 miljarder och hade ca 700 anställda.

Rollen

Affärsområdet Solutions är en satsning inom Ramirent som kan komma att revolutionera hela byggindustrin. Detta genom att på ett för branschen nytt sätt förtydliga och med en effektiv metodik ta ett helhetsgrepp kring de temporära lösningar som uppstår i samband med en etableringsentreprenad. Med hjälp av ”temporära fabriker” tar man ett totalansvar för all logistik, säkerhet, maskiner mm. Ramirent bidrar därmed till ökad tidseffektivitet och produktivitet, förbättrad resursbeläggning, ökade projektmarginaler, ökad säkerhet samt minskad miljöpåverkan.

Som Chef Projektstöd ansvarar du för att styra, leda och utveckla enhetens medarbetare (för närvarande 12 personer) inom kalkyl, design, ekonomi och P-KMA (kvalitet, miljö och arbetsmiljö). Ditt huvudansvar blir att säkerställa rätt kompetens och resurser för enhetens befintliga och kommande uppdrag. Vidare arbetar du för att effektivisera, strukturera, paketera och att återanvända erfarenhet och material genom hela projektlivscykeln från sälj och kundmöte, offert, lösning, leverans till uppföljning.

Vi erbjuder

Detta är en mycket viktig roll där du blir nyckelspelare i ett nytt strategiskt affärsområde. Med hjälp av din innovationsvilja, lösnings- och affärsförståelse bidrar du till att bringa ordning och att formalisera och tillgängliggöra kunskap. Du kommer in i en stark expansionsfas i ett etablerat välmående företag där man verkligen satsar på detta nya affärsområde.

Vem är du?

Du brinner för innovation, att skapa struktur och hitta smartare och effektivare arbetssätt. Du har ett starkt eget driv, är strukturerad och pragmatisk samt uthållig nog att driva och fullfölja ditt uppdrag i en föränderlig organisation. 

Krav

  • Gedigen erfarenhet från liknande roller som verksamhetsansvarig eller operativ chef
  • Ledarskapserfarenhet
  • Erfarenhet av kvalitetssäkring av arbetssätt, processer eller operativ ledning
  • Akademisk examen

Personliga egenskaper

  • Starkt affärsdriv
  • Flexibel och entreprenöriell
  • Självgående
  • Pedagogisk
  • Analytisk
  • Teamorienterad

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt och vi behöver din ansökan omgående. Eventuella frågor mailas till ulf.linden@k2search.se eller elin.svedberg@k2search.se