Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Strategisk inköps-och avtalsansvarig IT - Axfood IT

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik.  

Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.  

Delar du vår passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen! Läs mer på www.axfood.se

Axfood IT är ansvarig för all IT inom Axfoodkoncernen och ansvarar för alla IT investeringar, kostnader och tillhörande avtal. Vi arbetar med flertalet strategiska samarbetspartner för olika leveransområden och vi hanterar ofta komplexa avtal och licenskonstruktioner som löper under lång tid. Vi har kontinuerligt ett antal pågående förhandlingar, samt om så påkallats licensrevisioner. I dagsläget vidareutvecklar våra leverantörer sina tjänstemodeller och många av dessa blir nu molnbaserade, där branschpraxis inte är lika etablerad som egeninstallerad eller outsourcad IT. Kort sagt vi har både bredd och djup i våra inköp och avtal och det pågår en ständig utveckling. Rollen som Strategisk inköps- och avtalsansvarig blir en ytterst central del i detta arbete. 

Att arbeta hos Axfood IT 

Du kommer att tillhöra en stabsfunktion på Axfood IT där vi samlat ett antal gemensamma funktioner för inköp, säkerhet, arkitektur och strategi. I din roll kommer du även att rapportera in till IT ledningsgrupp. 

Din roll innefattar: 

 • Driva fram IT beslut genom att både leda och samarbeta  
 • Hantera kommersiella och kontraktuella problem med IT leverantörer  
 • Förhandla både enkla och komplexa IT-avtal  
 • Skapa innovativa och robusta kommersiella modeller och möjligheter för IT-inköp  
 • Hantera konfliktande intressen från olika intressenter med olika målbilder  
 • Ansvara för (utveckla, implementera, förvalta) inköpsprocess för IT med policys, rutiner och mallar  

Vem är du och vad drivs du av att göra? 

Vi söker dig som varit med och drivit ett antal större IT inköp av komplexa systemlösningar och därmed har erfarenhet av både förfrågan, förhandling och avtalsskrivning. Du har också levt med uppföljning och förvaltning av ingångna avtal och är van att se till totala kostnaden av en investering. Vi tror att du nu vill fortsätta utvecklas och ta ett övergripande ansvar inom en större IT-organisation, där du samtidigt behåller kontakt med hantverket och personligen stöttar i flertalet av både större och mindre upphandlingar. Självklart sker detta i nära samarbete med linjechefer och projektledare, enligt den process som du ansvarar för. 

Kvalifikationer 

För att lyckas i din roll ser vi att du: 

 • Har flerårig erfarenhet inom området. 
 • Kan hantera både övergripande och detaljerade frågor efter omständighet. 
 • Har tillräcklig IT-teknisk kunskap för att kunna förstå begreppen och upptäcka felaktigheter, motsägelser och brister i upphandlingsunderlag, offerter och avtal. 
 • Behärska grundläggande ekonomiska begrepp. 
 • Snabbt skapar förtroende och kombinerar din förmåga att driva fram processen med både diplomati samt envishet. 
 • Är en god kommunikatör både i skrift och muntligt. 
 • Självklart behärskar du svenska väl i både tal och skrift, men i denna rollen är även engelska en förutsättning. 

Kompetensutveckling och karriär 

Vi är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss. 

Mångfald 

Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.  

Axfood IT samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Cecilia Fredriksson, rekryteringskonsult (cecilia.fredriksson@k2search.se) eller Elin Svedberg, researchkonsult (elin.svedberg@k2search.se). 

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.