Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Generalsekreterare - Svenska Gymnastikförbundet

Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 258 720 aktiva medlemmar i cirka 1100 föreningar över hela landet. Medlemmar i Gymnastikförbundet är alla 1100 gymnastikföreningar, som är de som genomför den praktiska gymnastikverksamheten. Läs mer på www.gymnastik.se

Gymnastikförbundet söker en Generalsekreterare som med kraft och energi vill leda Svensk Gymnastik in i 2020-talet. Gymnastikförbundet växer och attraherar idag över en kvarts miljon medlemmar. Verksamhetsidén om Rörelse hela livet håller ihop en gedigen tränings- och tävlingsverksamhet och beskriver vad Gymnastikförbundet vill åstadkomma – allt från den grundläggande barngymnastiken till seniorernas rörelseglädje. Under de senaste åren har ett systematiskt utvecklingsarbete genomförts och man är nu rustad att ta nästa steg. Energin och glädjen inom Svensk Gymnastik lever i föreningarna och gymnastik har aldrig varit så attraktivt som det är just nu. Förbundsmötet 2020 blir ett viktigt avstamp mot framtiden då en gemensam strategisk plan, som sträcker sig fram till år 2028, ska antas. Som Generalsekreterare kommer du att bli en nyckelperson i det arbetet.

Ansvarsområde

Generalsekreteraren arbetar på uppdrag av förbundsstyrelsen och har såväl utvecklings-, personal- och resultatansvar. Verksamheten omfattar allt från den yttersta landslagseliten till den breda träningsverksamheten. Generalsekreteraren leder arbetet i enlighet med Svensk Gymnastik Vill och har till sin hjälp ett nationellt kansli, regioner, kommittéer och råd. Tillsammans fungerar de som en katalysator i utvecklingsarbetet och ser till att föreningarna får bästa möjliga förutsättningar för att nå sina mål. Många är nyfikna på Svensk Gymnastiks utveckling och Generalsekreteraren blir därför en viktig talesperson i media och representerar förbundet i såväl nationella som internationella sammanhang.

Kvalifikationer

För att lyckas i din roll ser vi att du har:

  • Tidigare erfarenhet som Generalsekreterare/VD/verksamhetschef eller motsvarande i en idéburen organisation
  • Erfarenhet av strategi-, mål- och visionsarbete
  • Erfarenhet av ekonomistyrning/budgetansvar
  • Erfarenhet av att hantera och bemöta media
  • Erfarenhet av opinion- och påverkansarbete
  • Bakgrund inom idrotten eller idrottsverksamhet

Vem är du?

Generalsekreteraren är en erfaren och skicklig ledare som har förmågan att engagera och få förbundet att jobba mot samma mål och vision. Du har stor integritet samtidigt som du är prestigelös och strukturerad. Med hjälp av dina ledarförmågor blir du en naturlig ambassadör för utvecklingsarbetet med förbundets ledarskapskultur. Vi tror att du har en bakgrund inom idrottsrörelsen då förståelsen och intresset för idrotten i samhället är av yttersta vikt. Kanske professionellt inom RF- sfären eller via ett ideellt engagemang.

Är du ledaren vi söker som brinner för att bidra till god hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling då vill vi ha kontakt med dig.

Gymnastikförbundet samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Gabriella Huss, rekryteringskonsult (gabriella.huss@k2search.se), tel 0708-68 58 45 eller Samuel Göranzon, researchkonsult (samuel.goranzon@k2search.se). Ansök till tjänsten på www.k2search.sevi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! Sista ansökningsdag 12 maj. Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt. Intervjuer sker löpande.