Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Försäljningschef Sverige - Konfidentiell

För kunds räkning söker vi en Försäljningschef som med ett starkt engagemang, ett gott och nära ledarskap samt driv kan tillföra ny energi och bidra till kommersiell utveckling av ett företag med ett starkt varumärke och gott renommé på marknaden.

Denna roll har fullt personalansvar för samtliga medarbetare inom en svensk säljkår samt för en kundservice, totalt 18 medarbetare (sju direktrapporterande). Denna roll ska utöva ett nära och coachande ledarskap med en tydlighet kring förväntningar, riktning och mål.

I rollen som Försäljningschef är du ansvarig för att driva en lönsam försäljningstillväxt inom ett segment inom detta företag. I uppdraget ingår det att utveckla och implementera en försäljningsstrategi för Sverige baserat kanal- och produktmix samt att utveckla kundservice till en säljande och stödjande funktion.

Detta är en ledarroll med eget säljansvar för större avtalskunder.

Vi söker dig som har erfarenhet av:

  • Minst 5 års erfarenhet i en säljledande befattning
  • Erfarenhet av att bygga relationen med kunder, arbeta med komplexa avtal och stark förhandlingsvana
  • Van att sätta och följa upp mål både för dig själv och dina medarbetare
  • KAM-erfarenhet – förhandlingar med central kedjeledning samt lönsamhetsanalyser inför dessa förhandlingar
  • Dokumenterad försäljningsframgång samt förmågan att leda och coacha en säljorganisation som är utspridd (distansledarskap)
  • Med fördel arbetat inom byggmaterial mot byggfackhandel eller liknande

Egenskaper:

Driven, ödmjuk, prestigelös, lyhörd, positiv, energisk, god förebild, trygg/stabil i ledarskapet, handlingskraft, mod, skinn på näsan, entreprenöriell, ser möjligheter.

Övrigt:

Geografiskt behöver du bo i Småland eller Västergötland för att kunna vara på huvudkontoret regelbundet. Resor inom Sverige är en naturlig del i denna roll.

Ansökan:

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig researchkonsult Johanna Mattsson på 0735-216 500 (tillgänglig efter 10 januari). Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!