Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Project Preparation Manager - Tunstall AB

Tunstall Healthcare Group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 3000 anställda ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder över hela världen. Tre miljoner brukare utnyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster. Tunstall Nordic AB – Sverige, Danmark, Finland & viss export – har ca 320 anställda och en omsättning på ca 500 MSEK. Den svenska verksamheten – Tunstall AB – sysselsätter ca 260 personer, med en omsättning på ca 350 MSEK. Huvudkontoret ligger i Malmö. Besök gärna www.tunstall.se för mer information. 

Vill du vara med och utveckla projektorganisationen hos den marknadsledande aktören i en växande och viktig bransch inom connected health och connected care?  

Tunstall befinner sig i ett expansivt läge och är i behov av att förstärka och utöka sin projektorganisation med ytterligare kraft och kompetens. Rollen som Project Preparation Manager är en ny roll inom projektorganisationen och rapporterar till Director Projects & Aftermarket. 

Idag kör Tunstall ett antal olika projekttyper baserat på våra produkter IL (Independent Living), AL (Assisted Living) och TES (planering, app, larm, HSL etc). Tunstall går från produkt till tjänstestyrt bolag och detta genomsyrar projektorganisationen. Tunstall har en marknadsledande position och är i tillväxt, vilket innebär en stor volym av projekt. 

Ansvaret 

Som Project Preparation Manager ansvarar du för framtagningen av den tekniska lösningen och för att mängda alla projektkostnader dvs tidsåtgång på respektive kategori, material, eventuella konsulter eller underleverantörer. Rollen skapar således förutsättningar för respektive projekt/leverans och lämnar över underlag till projektledare som sedan genomför projektet. 

Nuläget 

Tunstall Nordic är inne i en förändrings- och omstruktureringsfas då omvärlden och marknaden ställer nya och högre krav på dem som bolag. Denna transformation sker inom bl.a. följande områden;  

  • Privatisering – från offentligt finansierad till privat äldrevård 
  • Digitalisering – teknikskiftet från analoga produkter till digitala 
  • ”Tjänstefiering” – från produkter till tjänster 
  • Molnifiering – från lokala installationer till host:ade molnlösningar   

Tunstall Nordic ligger långt fram i branschutvecklingen vad gäller produktutveckling och teknisk kompetens, men även avseende samhällsfunktioner för social omsorg och välfärd. Kunderna finns i nuläget främst inom kommun/offentlig sektor (B2G) men det finns även en stor tillväxtpotential i den privata sektorn (B2B) och inom konsumentmarknaden (B2C). 

Din bakgrund/profil 

Vi söker en person med god erfarenhet av projektkalkyler och teknisk design samt med en stark affärsförståelse och god teknisk förståelse för de produkter och tjänster som Tunstall arbetar med.

Ekonomisk eller teknisk utbildningsbakgrund, gärna på universitet/högskolenivå alternativt lång branscherfarenhet som motsvarighet.  

Meriterande 

  • Om du har arbetat mot kundsegment inom vård och hälsa.  
  • Om du har erfarenhet att gå från produktbolag till tjänstebolag. 

Är du den vi söker? 

För att lyckas i rollen tror vi att du har en stark drivkraft och tar stort ägarskap. 

Du är duktig på att samverka och har en god social kompetens samt lyhördhet. 

Du har en god struktur, bra på att skapa systematik och planeringsförmåga, förmåga att hantera många saker samtidigt, är handlingskraftig och slutför det som påbörjas.  

Affärsmässighet, god affärsförståelse och kan se till Tunstalls hela affär i det som du i denna roll ansvarar för. Slutligen tror vi att du är kreativ och lösningsinriktad. 

Vi erbjuder dig 

Tunstall är ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position, ett tydligt syfte och goda värdegrunder. Vi har en framtidssäkrad teknik som är under ständig utveckling och en unik bredd i vår produktportfölj. Vi befinner oss i en mycket spännande fas då Tunstall är under tillväxt och har påbörjat en förändringsresa gällande affärsmodellen. Som medarbetare på Tunstall får du ett tydligt mandat, frihet under ansvar samt stora möjligheter att påverka och bidra med egna idéer. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och ditt driv. Skriv och berätta för oss vad som lockar dig med denna roll och varför just du vill anta den här utmaningen. 

Övrigt  

Placeringsort på Tunstalls huvudkontor i Malmö. Rollen är på heltid och tillsvidare. I denna rekrytering samarbetar Tunstall med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Linnea Lindroth på 076-52 53 859. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.  

Välkommen med din ansökan!